SUKOB U DRŽAVNOM VRHU PODIJELIO LJEVICU! Bauk brani predsjednika, Bernardić i Peović upozoravaju da je pandemija stavljena u drugi plan

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Verbalno nadmetanje, uvrede i korištenje ovlasti u nečasne svrhe u svađi vrhovnog zapovjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Maria Banožića izazvalo je niz reakcija u Hrvatskom saboru.

Mario Kapulica je u ime Kluba HDZ-a rekao da s neprimjerenim rječnikom predsjednika Milanovića možemo živjeti, ali ne možemo s pomicanjem granica Ustava i zakona.

“Narikače, šmrkavci, jazavci, zečevi, krokodili, bijednici, ništarije, nesposobni, šaka jada, glupani, cmizdravci, polupismeni trbuhozborci”… nabrajao je Kapulica predsjednikove ‘izraze’.

Napomenuo je da je Milanović vojnom zapovjedi oduzeo riječ ministru hrvatske Vlade (Banožiću), iako je obećao da će se držati ustavnih ograničenja i neće se miješati u rad Vlade.

“Ne znam kakve koristi moderna Hrvatska ima od svega što gledamo posljednjih dana”, poručio je Kapulica.



Na to je SDP-ov Arsen Bauk podsjetio na još neke izraze koje su upotrebljavali državni poglavari, kao što su: smušenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnušni diletanti i prodane duše. Potom je u ime Kluba SDP-a stao u obranu Milanovića.

“SDP izražava punu podršku predsjedniku RH u čuvanju vojske od stranačkog kadroviranja, od samovolje ministra obrane i njegovog diskrecijskog provođenja zakona na način da se iživljava nad časnicima Hrvatske vojske”, rekao je Bauk.

Dodaje kako je na strani predsjednika Ustav i podrška većine građana.

Osim u obranu predsjednika, Bauk je stao i u obranu i načelnika Glavnog stožera Roberta Hranja, čiju je smjenu zatražio ministar Banožić.

Za Banožićev zahtjev za opoziv predsjednika Milanovića kazao je kako je taj zahtjev kod njega, te mu se može javiti tko ga želi potpisati.

“Ali, zahtjev je na papiru, a papir se može zapaliti ako se dobro ne ugasi opušak”, dodao je Bauk, aludirajući na izraz kojim je Milanović nazvao Banožića.

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović rekla je kako očito HDZ radi jako dobar posao kada je glavna tema u državi smjena brigadira Počasno zaštitne bojne, u vrijeme kada smo druga najsiromašnija zemlja u EU, sa 40 umrlih od korone dnevno i zdravstvenim sustavom pred kolapsom

“Predsjednik Zoran Milanović sudjeluje u dobrom rejtingu HDZ-a, jer ako su to problemi u Hrvatskoj, onda premijer Andrej Plenković radi jako dobar posao”, dodala je.

Davor Bernardić iz novoosnovanog kluba socijaldemokrata također je podsjetio kako Hrvatska ima većih problema poput borbe s pandemijom koronavirusa.

Zastupnica Dalija Orešković upozorila je kako je verbalni sukob proizašao iz shvaćanja da su najviše državne funkcije same sebi svrha, a da su njihovi nositelji iznad institucija, Ustava i zakona.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI