SUTKINJA PETÖ KUJUNDŽIĆ: Ne smiju se objavljivati imena ni fotografije roditelja djece na Pagu,

sceenshot, yotuube

Predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu Lana Petö Kujundžićapelirala je na medije kako u slučajevima kada se radi o djeci treba pristupati s osobitom pažnjom. Potrebno je zaštititi identitet djece, piše Jutarnji list.

”Kad četvero djece završi u bolnici, a to je skrivio jedan od roditelja, o tome je opravdano izvještavati”, rekla je sutkinja.

Naglasila je da treba paziti na zaštitu identiteta djece. Osim njihovih imena i fotografija, ne bi trebalo objavljivati ni imena i fotografije roditelja jer bi se preko njih mogao saznati identitet djece.

Kada se događaj dogodi u manjoj sredini, tada, smatra sutkinja, ne bi trebalo objavljivati ni fotografije kuće u kojoj živi obitelj jer bi se i preko toga djeca mogla identificirati.

”O slučaju treba pisati, ali i problematizirati općenito probleme djece. Prije svega zašto se na vrijeme ne reagira na problem, zašto se ne prepozna u ranoj fazi, zašto ga ne vide pedijatri, odgojitelji u vrtićima, učitelji, centri za socijalnu skrb”, rekla je sutkinja Petö Kujundžić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI