SUVERENISTI SKOČILI NA NOGE ZBOG IZJAVA IZ SRBIJE: ‘Povucite veleposlanika iz Beograda, imaju potpuno drugačiji pogled na sve’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Hrvatski suverenisti najoštrije je osudila izjavu predsjednice srpske vlade Ane Brnabić kojom je optužila Hrvate da su etnički očistili Hrvatsku te traži brzu reakciju Ministarstva vanjskih poslova i povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Srbije.

“Ovakve izjave samo potvrđuju da službeni Beograd ima dijametralno suprotni pogled na stvaranje hrvatske države i na Domovinski rat te po tko zna koji put želi izjednačiti žrtvu i agresora”, ocijenio je predsjednik stranke Marijan Pavliček. “Ovim putem želimo podsjetiti Anu Brnabić da upravo u toj  tzv. etnički čistoj Hrvatskoj sjedi potpredsjednica vlade iz srpske nacionalne manjine kao i tri zajamčena saborska zastupnika”, stoji u uvodu priopćenja.

“Ovim putem želimo podsjetiti Anu Brnabić da upravo u toj tzv. “etnički čistoj Hrvatskoj” sjedi potpredsjednica Vlade iz srpske nacionalne manjine kao i tri zajamčena saborska zastupnika. Također joj poručujemo da prvo realno sagleda situaciju u vlastitom dvorištu jer je upravo na području Republike Srbije broj Hrvata u zadnjih 30 godina prepolovljen sa nekadašnjih 105 tisuća na trenutnih 57 tisuća, s time da se radi o državi u kojoj rata nije bilo te u kojoj Hrvati nisu dizali balvan revolucije počekom 90-ih i tražili odcjepljenje ili pak pripajanje Hrvatskoj”.

“Ovim putem tražimo hitnu reakciju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na izjave premijerke Srbije, uručivanje službene prosvjedne note i povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije”, zahtijevaju suverenisti.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI