SUVERENISTI SU ZADOVOLJNI ODAZIVOM: Otkrivaju koliko su u pet dana skupili potpisa za zaštitu kune

Foto: Hrvatski suverenisti

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u subotu je otkrio da je za referendumsku inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu” u pet dana prikupljeno 157.000 potpisa.

Inicijativu za referendumom pokrenuli su Hrvatski suverenisti, Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku i Generacija obnove.

“U ovom trenutku smo zadovoljni dinamikom prikupljanja potpisa, pogotovo nakon prvog dana i medijske prisutnosti koju smo dobili. Ljudima je puno jasnije za što se zalažemo i koji je naš cilj s ovom referendumskom inicijativom, a to je veća demokracija u Hrvatskoj”, rekao je Milanović Litre.

Kazao je da se vladajući ignorantski odnose prema njihovoj inicijativi.

“Oni mogu ponavljati svoje mantre da je to već odlučeno na referendumu za ulazak u EU što nije istina. To je polovična istina. Hrvatska ima pravo odlučiti u kojem trenutku će prihvatiti euro. To ne smije biti dekret jedne osobe i njegovih interesa već odluka hrvatskog naroda da odlučuje o svojoj sudbini”, smatra Milanović Litre.



“Mi ćemo se boriti da kuna ostane jer se trenutno nalazimo u najvećoj ekonomskoj krizi u povijesti čovječanstva i ne možemo srljati u novu monetarnu uniju koja će imati svoje interese”, zaključio Milanović Litre.

Podsjećamo, do 7. studenog trebaju prikupiti 368.867 potpisa. Potpisi se prikupljaju na 250 lokacija u cijeloj zemlji, a građani se tako izjašnjavaju jesu li za to da u Ustav uđe odredba da je novčana jedinica Republike Hrvatske kuna, koja se dijeli na stotinu lipa i da odluku o promjeni novčane jedinice donose birači na referendumu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI