SUVERENISTI ŽESTOKO KRITIZIRAJU PUPOVCA I PLENKOVIĆA! ‘Žalosno da žalosnije ne može biti, to je potpuno nepojmljivo’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatski suverenisti osudili su prisustvo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na proslavi tzv. Dana Republike Srpske u Banja Luci, a još žalosnijim ocjenjuju izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je pokušao opravdati taj Pupovčev postupak.

“Najoštrije osuđujemo prisustvo Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a, na proslavi tzv. Dana Republike Srpske. Nepojmljivo je da glavni koalicijski partner premijera Plenkovića i HDZ-a prisustvuje nečemu što nitko na svijetu ne priznaje kao zasebnu državu, a što je i Ustavni sud Bosne i Hercegovine u dva navrata proglasio neustavnim”, poručili su Suverenisti.

Još su žalosnije današnje izjave premijera Plenkovića, koji pokušava opravdati prisustvo Pupovca u Banja Luci, govoreći da je bio u svojstvu predstavnika Srpskog narodnog vijeća, istaknuli su u priopćenju. Suverenisti su kazali kako je neshvatljivo da Plenković i HDZ dozvoljavaju da ih Pupovac “malo-malo vuče za nos”.


Pupovac je prije mjesec dana u Hrvatskom saboru, prijeteći generalu Željku Sačiću, izjavio da je tijekom Oluje izvršeno etničko čišćenje, a sada se pojavljuje na prazniku tzv. Republike Srpske, koja je nastala na etničkom čišćenju, ističe se u priopćenju.

“Žalosno da žalosnije ne može biti, no njegovo prisustvo samo potvrđuje lijevoliberalnu, građansku politiku koju provodi vladajuća koalicija”, naveo je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.Facebook Comments

Loading...
DIJELI