SVAŠTA JE BILO NA REPERTOARU U HRVATSKOM SABORU: Iz proračuna se pokrivaju privatne pripreme za maturu djeci branitelja, a studenti muku muče s limitom zarade

Foto: Cropix

U Hrvatskom saboru je u srijedu tijekom slobodnog govora zastupnica iz redova SDP-a Martina Vlašić Iljkić napomenula kako se dan prije napadalo njihovu bivšu zastupnicu Vesnu Škulić.

Kazala je kako su osobe s invaliditetom česte žrtve prijevara zbog svoje ranjivosti. Vlašić Iljkić poziva nadležne službe da se slične situacije ne ponavljaju kao što je to bio slučaj kod članice SDP-a Vesne Škulić, ali i drugih žrtava.

Zastupnik iz Kluba zeleno-lijevog bloka Damir Bakić govorio je o braniteljima i njihovoj djeci. Napomenuo je kako su oni jedina skupina u državi kojima se iz državnog proračuna plaćaju privatne pripreme za maturu. Komentirao je činjenicu da je Ministarstvo hrvatskih branitelja prije nekoliko tjedana objavilo javni poziv za sufinanciranje takvih troškova.

“Što se treba dogoditi da se pod tzv. očuvanjem digniteta Domovinskog rata konačno prestane rušiti upravo dignitet svih sudionika i žrtava rata, te zdrav razum i elementaran osjećaj za pravdu svih hrvatskih građana”, upitao je.

Romana Nikolić, zastupnica iz Klub Socijaldemokrata govorila je o studentskoj satnici.



Rekla je kako su se studenti koji rade u turističkoj sezoni našli u problemima. Naglasila je kako oni vrlo brzo pređu limit zarade od 15.000 kuna.

Dodala je kako je Hrvatski studentski zbor pokrenuo inicijativu za povećanjem limita, čemu se pridružila i Hrvatska udruga poslodavaca. Ona predlaže da se prag podigne na 30.000 kuna, što podržava i Klub Socijaldemokrata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI