SVE JE POD OZNAKOM TAJNOSTI: Predsjednik je 120 puta koristio vojne helikoptere i brodove

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Zoran Milanović 120 puta koristio je vojne helikoptere i brodove, a to sve s oznakom tajnosti pa javnost nema uvida koliko je puta i gdje predsjednik putovao te koliko to stoji, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

“Zahtjeve za korištenje materijalnih sredstava u svrhu pružanja potpore Uredu predsjednika i dalje ćemo tražiti direktno od načelnika Glavnog stožera, a ne od ministra obrane”, kažu iz Ureda predsjednika. Napominju da odluku ministra obrane kojom se zabranjuje davanje potpore Uredu predsjednika smatraju protuzakonitom.

S obzirom na to da u Uredu predsjednika i dalje ne namjeravaju poštovati odluku ministra obrane od 4. studenog, potpuno je jasno da će se sukob zbog angažmana vojnika i korištenja materijalnih sredstava za potrebe predsjednika nastaviti.

Zapovijedi načelnika Glavnog stožera sada su, na zahtjev ministra obrane, predmet istrage Inspektorata obrane. Iako je zahtjev izdan još prije mjesec dana, 29. listopada, istraga Inspektorata još traje.

Milanović je još u kolovozu prošle godine objavio da su podaci o korištenju helikoptera tajna i da njegov ured zahtjeve za korištenje helikoptera i brodova više neće slati Kabinetu ministra obrane, nego direktno načelniku Glavnog stožera jer iz MORH-a cure podaci o njegovim putovanjima, piše Jutarnji list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI