SVE JE PRERASLO U PRAVI ‘RAT’ RIJEČIMA! Selak još žešće udario na Banožića: ‘Ministre, lagali ste, zbog ovog bi me mogli i napasti’

Foto: Tomislav Zorić/CROPIX

Umirovljeni brigadir Ivan Selak govorio je u emisiji Newsroomu N1 televizije što misli o tome da nije pozvan na otkrivanje eksponata vojnog zrakoplova MiG-21 kojim je HRZ dao odao počast pukovniku Ivici Ivandiću, kao i o ministru Mariju Banožiću

Na novinarsko pitanje zašto na svečanost nije bio pozvan i Selak, ministar obrane Mario Banožić je danas odgovorio protupitanjem: “Da pozovem čovjeka koji vrijeđa mene i vojsku?” Više čitajte OVDJE.

Selak je više puta kritizirao Banožića, pa mu je ovaj pobrojao sve ‘grijehe’. Istaknuo je da osobne stavove Selaka ne želi komentirati, ali ga kao ministar može pitati o njegovoj ulozi u remontu MiG-ova, što je učinio i na koji način te zašto ni danas hrvatska javnost nema jasne odgovore na ta pitanja.

Selak ni na to nije ostao dužan pa je ministru Banožiću stigao novi odgovor.

“Toliko toga zločestog sam čuo od ministra da ne znam kako da počnem. Ja sam taj koji vrijeđa hrvatsku vojsku? Ne mogu vjerovati da to netko može izreći. Kada vam netko govori istinu, je li to vrijeđanje? Ministar je izrekao tijekom svog mandata toliko neistina da on smatra da je vrijeđanje ako mu se ukaže na iznošenje neistina. Je li neistina da avion MIG-21 ne može letjeti noću? Kakva je to istina koju je izrekao ministar kada je govorio o dronu? Ljudi, lagali ste. Ako ne znate, reći ću vam ime i prezime čovjeka koji će vam reći točno što je bilo tamo, a bio je s vama. Kakav je to ministar koji kaže da pad letjelice nije opasnost za Hrvatsku, a onda je to teško kazneno djelo?”, rekao je Selak.



Osvrćući se na svoje sudjelovanje u remontu koje je Banožić također spomenuo, Selak je rekao da je on bio probni pilot za remontirane avione.

“341 put sam stavio svoju guzicu u te remontirane avione. Što sam napravio? Osigurao sam vojsci i zrakoplovstvu, koje ja vrijeđam, sredstva za rad. Do danas zaštitu neba obavljaju ti remontirani MIG-ovi. A što ste vi napravili?”, kazao je pa naveo primjer pada zrakoplova za kojeg je rečeno da je bio u Ukrajini na remontu, a za kojeg on tvrdi da nikada nije bio.

“Lagali ste o padu zrakoplova 121 koji je pao u Velikoj Gorici, samo zato da biste ubrzali proces nabave Baraka, a odmah nakon toga je gospođa s Pantovčaka izletjela i proglasila tadašnjeg ministra obrane Kotromanovića da je to akt veleizdaje. Nije kriva ona, nego oni koji su je lagali. Sram vas može biti jer ste lagali hrvatski narod i vrhovnu zapovjednicu”, rekao je Selak.

Prozvao je i jer su prizemljili avione koji su postali ispravni i dobili plovidbene dozvole.

“Tko ih prizemljio? Vi ili struka? Kao, netko je prekucavao nešto? Glede prekucavanja, imate stručnjaka Željka Šimića – on će vam reći je li bilo prekucavanja, kakvog i kakvog nije. Danas skidaju dijelove s tih kao loše remontiranih i prekucanih aviona, da bi održali flotu u voznom stanju. Zar je to nešto što služi na čast?”, kazao je Selak.

Demantira optužbe da je ikada letio iznad Vinkovaca, ali je izrazio i žaljenje jer bi u tom slučaju, kako kaže, gađao Dunav.

Potom se osvrnuo i na riječi tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana.

“Imali smo predsjednika Tuđmana koji je bio i general JNA. Predsjednik je bio toliko lucidan da je u jednom razgovoru početkom rata na upit generala što s hrvatskim pilotima rekao – neka paze što rade. Više nikad ova država neće biti napadnuta na način kako je to bilo, da čak i pojedinci u neprijateljskoj vojsci ne žele pogoditi svoj cilj. To se više nikada neće dogoditi. Imam sreću što sam iz toga rata izašao čistog obraza i ne dijelim ljude. Među svojim kolegama Srbima imam prijatelje kojima bi dao bubreg, a među nekim svojim hrvatskih kolegama imam takvih da im ne bi dao vode u pustinji”, rekao je  Ivan Selak.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI