SVE JE PRIZNAO ISTRAŽITELJIMA: ‘Moje ponašanje bilo je nesmotreno i pogrešno’. Evo kako je Posavec objasnio cijelu situaciju

Sad već bivši međimurski župan Matija Posavec  priznao je krivnju nakon uhićenja u najnovijoj antikorupcijskoj akciji koja je ponovno protresla Hrvatsku.

Tereti ga se za primanje mita za zapošljavanje i trgovinu utjecajem. Uzeo ga je, prema tvrdnjama USKOK-a, od Josipa Kobala, kako bi mu osigurao mjesto u Upravnom odboru Županijske uprave za ceste.

Uza sve, sumnja se još i kako je pokušao zaposliti dvije službenice u Međimurskoj županiji, dok je to realizirao pročelnik Milorad Novković, koji je također obuhvaćen ovom istragom.

No  druga dvojica koja su suokrivljena s dojučerašnjim međimurskim županom Matijom Posavcem nisu priznala krivnju nakon uhićenja.

‘Kajem se zbog svega što sam napravio’



Nakon što je priznao sve i dao ostavku, Posavec je pušten da se brani sa slobode. Istražiteljima je potvrdio sve što su mu stavili na teret, odnosno da je osobno preko svojih zastupnika gurao Kobala u ŽUC za što mu je ovaj dao deset tisuća kuna mita, piše Telegram.

Priznao je i da je iskoristio svoj položaj župana kako bi osigurao nećakinji svoje poznanice i još jednoj kandidatkinji da dobiju poslove u županiji te je priznao istražiteljima i da je kao dugogodišnji župan mogao utjecati na odluke koje donosi Skupština Međimurske županije, tim više što je upravo njegova lista na posljednjim izborima osvojila većinu.

“Moje ponašanje bilo je nesmotreno i pogrešno. Kajem se zbog svega što sam napravio. Žao mi je”, rekao je pred istražiteljima Posavec, a kako bi potvrdio to, još je jučer navečer podnio i neopozivu ostavu na funkciju župana.

Priznao da je donio novac, no ne i namjenu

Josip Kobal je također iznio obranu nakon uhićenja, no on nije priznao krivnju. Potvrdio je i da se sastao s Posavcem u njegovom uredu i da mu je tom prilikom dao 10 tisuća kuna. No, uvjerava kako se radilo o donaciji u izbornoj kampanji koja je tada bila u tijeku.

“Novac sam donirao Nezavisnoj listi Matije Posavca i to nema nikakve veze s mojom funkcijom u Županijskoj upravi za ceste Međimurske županije. Član Upravnog odbora bio sam i u dva prethodna mandata, te sam svoj posao obavljao savjesno”, iznio je Kobal kojem također nije određen istražni zatvor jer mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

U ovom dijelu procesa, istražni je zatvor određen u petak poslijepodne amo Miloradu Novkoviću, pročelniku u Međimurskoj županiji.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI