SVE JE VIŠE NEODLUČNIH BIRAČA! Možemo najveći gubitnik, u HDZ-u se zbog jedne činjenice hvataju za glavu

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Prema ispitivanju javnog mnijenja CroElecto, rejting prvih triju stranaka je pao, a sve je više neodlučnih glasača, piše Večernji list.

Ispitivanje je provedeno od 11. do 26. kolovoza na uzorku od 1041 od strane agencije 2X1 komunikacije.

Promjena u poretku na političkom vrhu nema, a nijedna stranka pri vrhu ljestvice nije zabilježila rast popularnosti.

HDZ je s 25,88%, i dalje prva stranka po broju dobivenih preferencija, čime je vladajuća stranka zabilježila neznatno manji postotak nego u srpnju.

Anketa je silaznu putanju pokazala i u slučaju SDP-a. Da su izbori održani sad u kolovozu, stranku koju predvodi Peđa Grbin izabralo bi 14,76% ispitanika.Kod treće, brončane pozicije dogodio se pak najveći pad rejtinga jer bi, prema onome kako su se izjasnili anketirani, za platformu Možemo! glasalo 9,88% građana.

A platformi Možemo!, koja je na parlamentarnim izborima prije dvije godine prvi put ušla u Sabor i postala parlamentarna stranka, praktički za vrat diše Most s osvojenih 9,19% naklonosti ispitanika, što je rezultat koji upućuje na stagnaciju, ali i na to da je između trećeg i četvrtog mjesta razlika mala i plitka.

Petu poziciju zauzeo je Domovinski pokret s dobivenih 6,92% podrške, a nakon stranke koja je u protekle dvije godine doživjela velike unutarnje pretumbacije slijede Socijaldemokrati, koje bi zaokružilo 2,95% birača, prenosi Večernji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI