SVE JE VIŠE NESREĆA S MOTOCIKLISTIMA: Ivan motore vozi već 40 godina. Njegov odgovor je razjasnio u čemu je problem

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nesreće u kojima sudjeluju vozači motocikala posljednjih tjedana odjekuju u medijima, tema su prometnih stručnjaka i nažalost imaju smrtne posljedice.

Kao da se nešto čudno događa s motociklistima i kao da nikad nije bilo ovoliko nesreća u kratkom period.

Dnevno.hr je za mišljenje kontaktirao motociklista koji ljubav prema motorima njeguje već više od 40 godina. Ivan Drašković (60) iz Belišća trenutno je na odmoru na moru, a tamo je stigao na motoru – svojem Kawasakiju od 900 kubika.

Ivan kaže da se u vrijeme kad je on počinjao voziti motore njima upravljalo puno mirnije i stabilnije. “Motori su bili manje kvalitetniji, nisu mogli postići veće brzine pa se vozilo sigurnije. A danas su došli jaki motori, jake mašine pa se događa svašta. Moćni su ovi današnji motori”, priča Ivan iza kojega su tisuće kilometara odvoženih na dva kotača.

Smatra i da mladi vozači trebaju učiti od starijih.



“Ne bi trebali voziti brzo dok su još neiskusni, već polako i sigurno. Moraju biti sigurni u svoju procjenu i brzinu, osamostaliti se i biti sigurni u sebe. Trebaju postepeno učiti”, savjetuje te poručuje da u prometu treba biti fer i korektan.

To se svakako odnosi i na one vožnje motociklista po traci između dva automobila, kao i na ostale ‘nepodopštine’ kojima su skloni u prometu.

U manje od tjedan dana zabilježene su tri strašne nesreće u kojima su sudjelovali motocikli, a detalji o okolnostima, koje objavljuje policija su zastrašujući.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI