SVE KONTROVERZNE SRPSKOG MINISTRA POLICIJE: Kakve su Vulinove veze sa klubom iz kojeg je nestao mladi Splićanin?

Otkako je Splićanin Matej Periš nestao u Beogradu, gdje je s društvom trebao dočekati Novu godinu, njegov otac Nenad ne prestaje zahvaljivati srpskoj policiji, a svoj stav o ovom slučaju iznio je i srpski ministar policije Aleksandar Vulin koji je odmah u startu odbacio teze o nasilju. I prošloga tjedna kada su u Srbiju stigli predstavnici hrvatske policije upravo je Vulin nazočio na sastanku s njima, naglašavajući kako MUP Srbije neće stati s potragom sve dok se ne sazna konačna istina. Za to vrijeme, hrvatski kriminalist Željko Cvrtila u svojim javnim istupima ne prestaje problematizirati istragu koja se vodi u Beogradu skrećući pozornost na događanja u klubu Gotik, iz kojega Matej i jest krenuo trčati beogradskim ulicama, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Tko su vlasnici noćnog kluba, tko je tu noć radio u klubu, tko su konobari, tko je osiguranje i što se događalo u tom zdanju bez video nadzora i bez poznatog vlasnika, neka su od pitanja koje nameće hrvatski kriminalist. No, izgleda kako je to tema koja se u Beogradu ne otvara, niti se Vulin o tome pretjerano oglašavao. Oglašavao se zato za Večernji doktor Slavko Sakoman koji je u jednoj od svojih izjava problematizirao Vulinove veze sa spornim klubom.

”Mediji su svojevremeno izvještavali da se baš u klubu Gotik ministar MUP-a Aleksandar Vulin susretao s predstavnicima krim-miljea u koji je i sam bio navodno involviran”, tvrdio je nedavno Sakoman. Kada se govori o predstavnicima krim-miljea tada treba napomenuti kako se u dijelu srpske javnosti Gotik povezivao s Veljkom Belivukom, no iz menadžmenta kluba od tih su se poveznica javno distancirali.

Vulin je dugogodišnji suradnik srpskog predsjednika Vučića i bivši ministar obrane koji se ranijih godina profilirao i zbog proizvodnje incidenata usmjerenih prema Hrvatskoj u kojoj je u jednom trenutku proglašen nepoželjnim. Vulin je rođen u Novom Sadu, gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu pohađao je u Karlovcima, gdje je zbog negativne ocijene iz matematike završio na popravnom. Još u srednjoškolskim danima Vulin je osjetio ljubav prema politici pa je odlazio na mitinge koje je Slobodan Milošević organizirao protiv svojih protivnika u sklopu takozvane jogurt revolucije. Karijeru je Vulin startao u SK, a onda se pridružio SK-Pokret za Jugoslaviju paralelno s time završavajući pravo.

”Vulin je bestidni dripac, najjači je rektalni aplinist u Vučićevom okruženju”, tvrdio je svojedobno za Express Miloš Vasić, novinar Vremena navodeći da Vulin Vučića naziva vrhovnim komandantom. Navodno je za Vulinovu karijeru važnu ulogu imala bliskost s Miloševićevom ženom Mirom Marković od koje se s vremenom distancirao. Zato se Vulin nikada nije distancirao od svojih izjava u kojima je generala Gotovinu nazivao ustaškim generalom, a kardinala Stepinca ustaškim vikarom. Nije doduše Vulin uvijek njegovao današnji imidž, štoviše, srpski mediji prisjećaju ga se iz perioda kada je imao dugu kosu i snima film u kojem Karla Marxa vodi kroz Beograd demonstrirajući mu ostatke socijalizma.



 

Brzo Vulin stasa u glasnogovornika i zamjenika predsjednika Direkcije JUL-a. Bio je Vulin kroz karijeru novinar, direktor kancelarije za Kosovo, ministar rada, a onda i obrane. Proslavio se i kao političar po aferi tetka i to radi stana od 107 m2 u kojega se preselio, a kojega mu je navodno kupila tetka iz Kanade. Uz to, živio je u vili na Dedinju od 310 m2 sagrađenu za potrebe generala Nebojšte Pavkovića koji je nikada nije koristio, Vulin je prvi ministar koji se u njoj skrasio, ne otkrivajući od kuda mu 244 tisuće eura za stan na Zvezdari. Vulinova selidba iz stana u vilu odigravala se u jeku izbora, kada su nadležni državni organi i odobrili Vulinu upotrebu vile na Dedinju. U tom periodu Vulin je objašnjavao da je do novca došao prodajom stana, a otkriveno je i kako je jedinu nekretninu koju je posjedovao za 38.000 eura prodao vlastitom bratu. Budući da to nije zvučalo logično Agencija je od Vulina zahtijevala da objasni kako je došao do novca za kupnju nekretnine, a on onda mijenja priču i konstatira kako je 205.000 eura posudio od suprugine tetke koja živi u Kanadi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI