ŠVEBA POTVRDIO ODBOR ZA MEDIJE A RASPUDIĆ ZAGRMIO: ‘Ovo je još jedna farsa no nećemo sjediti skršenih ruku!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u ponedjeljak je prvo zbog povrede Poslovnika povukao prošlotjedni prijedlog imenovanja Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a, da bi potom većinom glasova Šveba ponovno predložio za tu funkciju.

Za prijedlog odluke o imenovanju Šveba predloženog kao kandidata HDZ-a glasovalo je sedam članova Odbora iz vladajuće koalicije, a za kandidata Darija Špelića predloženog u ime Zeleno-lijevog bloka glasala su dva člana iz redova oporbe.

Glavnog ravnatelja HRT-a na mandat od pet godina imenuje Sabor na plenarnoj sjednici većinom glasova svih zastupnika.

Ako Sabor ne imenuje glavnog ravnatelja HRT-a do četvrtka 21 listopada, odnosno u roku 45 dana od 6. rujna kada je istekao rok za podnošenje prijava kandidata, javni natječaj koji je bio objavljen krajem srpnja će se poništiti.

 



Sve je komentirao i saborski zastupnik MOST-a i član Odbora za medije Nino Raspudić.

“Danas je predzadnji korak jedne farse. Svi tjednima znamo tko je kandidat vladajućih. Problem je bio što su prošlog tjedna gurali krivu osobu na krivi način, a sada su gurali krivu osobu na pravi način, nisu kršili zakon”, rekao je Raspudić za N1.

“Poslali su u saborsku proceduru potpuno krivu osobu, kandidata koji je prije svega predao nevaljalu dokumentaciju. Nije dao izjavu da kao kandidat nije u sukobu interesu. Dao je izjavu da, kad postane glavni ravnatelj HRT-a, onda neće biti jer će se odreći udjela u svoje dvije firme koje rade s HRT-om”, dodao je Raspudić.

 

Hoće li oporba opet učiniti nešto slično kao prošlog tjedna kad su napravili ‘desant na govornicu’

“Danas imamo konzultacije. Najprije mi u Mostu pa onda s drugim kolegama iz oporbe. Vidjet ćemo što ćemo učiniti. Nećemo sjediti skrštenih ruku i pustiti da ovakav kandidat, u sukobu interesa, s ovakvom prošlošću dolazi na čelo HRT-a, dok prošli ravnatelj čuči u zatvoru, a vladajuća stranka je pred nekoliko dana osuđena za korupciju.

Da oni u takvoj situaciji nemaju boljeg kandidata, to je žalosno. Žalosno je što nisu imali nikog čišćeg od Roberta Šveba”, zaključio je Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI