SVEĆENIKA STIGLA KAZNA: Ide u zatvor jer je pijan napao časnu sestru, udario šakom po licu i psovao je

Foto: Jure Mišković/Cropix

Svećenik iz Sukošana, 43-godišnji Domagoj Kelava, koji je pretukao 70-godišnju časnu sestru Anetu Anđelić, a nakon toga i 43-godišnju mještanku A.S., dobio je ukupno 27 dana zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Za napad na časnu sestru koju je udario 26. travnja u alkoholiziranom stanju izrečeno mu je 10 dana, a za mještanku A.S. 17 dana zatvora. Kako mu je u kaznu uračunat boravak u pritvoru u kojem je bio ukupno 25 dana, ostaje mu za odslužiti svega dva dana ‘iza rešetaka‘.

U oba slučaja sudilo mu se za počinjenje prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jer za te ispade nikada nije ni bio kazneno prijavljen. Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nikada nije zaprimilo kaznenu prijavu protiv sukošanskog svećenika.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nije zaprimilo prijavu od strane policije, a koja bi se odnosila na događaj koji je predmet Vašeg interesa” , odgovorila je Općinska državna odvjetnica Darija Padovan Buškulić.

Vidno alkoholizirani župnik Domagoj Kelava 26. travnja u večernjim satima verbalno je, a potom i fizički napao časnu sestru Anetu Anđelić. Od siline udaraca, časna sestra srušila se, zadobivši ozljede. Unatoč svemu tome, sestra Aneta je, s vidnom i velikom masnicom na licu, ispričala da nju svećenik nije udario, već da je pala. Optužnim prijedlogom policija je župnika teretila da je oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru psujući je riječima: “jeb** ti mater!”, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo. Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.



Okrivljenik je ovakvim ponašanjem izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Svećenik je potom ponovno napao 17. svibnja. Policijska uprava zadarska podigla je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tereteći ga da je oko 00,10 sati u ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mjestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu A.S. (43). Tijekom povratka u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao je iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: “zbog tebe sam završio u zatvoru pi**a ti materina“, misleći na događaj s časnom sestrom koji je zbio 26. travnja da bi je zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Ona se istrgnula, a svećenik ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu.

U razgovoru je opovrgnuo djela koja je počinio, a o svemu se oglasila i Zadarska nadbiskupija navodeći kako su mu zbog napada ukinute sve ovlasti, zbog čega je nominalno samo svećenik. Naredili su mu da nakon prvog izlaska iz pritvora u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i ode na liječenje, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI