SVETA NEDELJA JEDNA OD RIJETKIH GRADOVA S PORASTOM BROJA STANOVNIKA: Evo zašto je to tako

Grgur Zucko/PIXSELL

Iako su rezultati Popisa stanovništva poražavajući zbog smanjenja broja stanovnika u našoj zemlji, postoji jedan grad koji bilježi porast broja stanovnika. To je Sveta Nedelja, a prema  prvim rezultatima popisa stanovništva iz 2021., ukupan broj stanovnika Svete Nedelje iznosi 18.307 što je za 248 stanovnika tj. 1,37 posto više nego ih je bilo po popisu iz 2011.

Ukupan broj kućanstava je 5.825, od čega je 5.822 privatnih, a popisana je 7.191 stambena jedinica kod kojih je 6.907 stanova za stalno stanovanje.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec rekao je da Sveta Nedelja ima zavidan trend demografskog rasta i duže od 10 godina, no, istaknuo je, zadnjih nekoliko godina taj se trend intenzivirao.

“Po podacima MUP-a, brojke se kreću oko 20 tisuća, a po prvim rezultatima popisa je nešto manje. No, i dalje bilježimo pozitivan trend. Nove investicije će sigurno pridonijeti tome da će se povećati broj stanovnika u budućnost”, rekao je Zurovec.

Istaknuo je da su napredna infrastrukturna razvijenost, dobra prometna povezanost, sadržaji prilagođeni modernom stilu života i brojne pozitivne politike za razvoj poduzetništva samo neke od prednosti Grada Svete Nedelje zbog kojih se mnogi doseljavaju.“Naš Grad bilježi demografski rast, a žao mi je što ostatak Hrvatske imam stravičan pad. No, to je samo dokaz da se treba drugačije pobrinuti oko političke slike i da prvenstveno treba srediti gospodarstvo, kao što je to kod nas. Potrebno je napraviti porezna rasterećenja u normalnom i zdravorazumskom omjeru što što je početna premisa na temelju koje se može graditi napredak”, naglasio je gradonačelnik Svete Nedelje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI