‘SVETAC, ZLOČINAC i DVORSKE LUDE’: Sedlar je ekranizirao priču o Alojziju Stepincu, dođite na premijeru!

screenshot/YouTube

Dođite na vrijeme kako biste mogli osigurati sjedeće mjesto u kino dvorani

Dana 8. svibnja 1898. rođen je blaženi Alojzije Stepinac. Njemu u čast, a s namjerom da se još jedanput podsjetimo što je taj čovjek napravio za hrvatski narod, uz pomoć nekoliko hrvatskih domoljuba iz dijaspore (Anton Kikaš, Ilija Letica, Ante Kusturić, Slavko Katić…) , realiziran je dugometražni dokumentarni film “SVETAC, ZLOČINAC i DVORSKE LUDE”. To nije samo priča o Stepincu, to je i priča o Titu , kojega veličaju oni koji o Stepincu ne misle dobro. Tu ponajprije mislimo na one koji su u filmu nazvali “dvorskim ludama”, a koji medijski, na dnevnoj osnovi, pokušavaju sve kako bi napravili nemoguće: od Tita napraviti humanista, domoljuba i čovjekoljuba, a od Stepinca suprotno.

Film je nastao iz želje i uvjerenja da se ne smije odustati od upozoravanja javnosti na najvažniji dio hrvatske povijesti preko kojega se želi unijeti nesigurnost i defetizam u hrvatsko nacionalno biće. Naime, takvi žele sve nas uvjeriti da smo genetski krivi i nesposobni za bilo što osim za sluganstvo i sužanjstvo.

Svečana premijera filma održat će se večeras, u četvrtak , 11. svibnja u 21 sat u Zagrebu, u kinu Tuškanac. Ulaz je slobodan.

Premijeri će prisustvovati redatelj filma Jakov Sedlar i tekstopisac Nenad Piskač.

Inače, film će se večeras prikazati i u Krašiću, u Gradskoj vijećnici u 18 sati, a u Splitu, u župi Mejaši sutra, u petak, u 19 sati. Prva projekcija izvan Hrvatske bit će u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Luzernu.



Dođite na vrijeme kako biste mogli osigurati sjedeće mjesto u kino dvorani.

>>> Koje su bile posljednje riječi bl. Alojzija Stepinca na samrti?

>>> Komunisti osudili kardinala Alojzija Stepinca – 1946.

Pogledajte trailer filma:

Capture

Facebook Comments

Loading...
DIJELI