SVI FILIPOVIĆEVI LJUDI! S kime juriša na tron Zagreba? Na popisu niz intrigantnih imena

25.03.2021. Zagreb-Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Premda je Davor Filipović HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, on ipak nije nositelj stranačke liste za Gradsku skupštinu.

Na prvom je mjestu naime doktor Mislav Herman, prvi čovjek zagrebačke organizacije vladajuće stranke kojemu u leđa gleda upravo Filipović.

Treće je mjesto HDZ-ove liste za Zagreb rezervirano za bivšu opernu pjevačicu Ivu Hraste Sočo, koja je ujedno i kandidatkinja za Filipovićevu zamjenicu, a četvrtu poziciju drži Mario Župan, zaposlenik zagrebačkog Studenskog centra, koji je u medijima svojedobno opisivan i kao ‘bandićevac’.

Na petoj je poziciji HSLS-ovac Darko Klasić, a tu je i prvi čovjek HEP-a Frane Barbarić, kao i Plenkovićev savjetnik za Zagreb Josip Jelić, ali i Kazimir Ilijaš. Zanimljivo, njih dvojica na sudu su još od 2015. godine kada su se fizički sukobili.

Tu je i druga kandidatkinja za Filipovićevu zamjenicu Mirjana Kujundžić Tiljak, ali i Stanko Gačić, voditelj gradskih tržnica koji također nosi stigmu ‘bandićevca’.



Na listi je i predsjednik zagrebačke mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, ali i poznati HDZ-ovac Zvonimir Milas te Trpimir Majcen i Tugomir Majdak, nesuđeni ministar poljoprivrede i državni tajnik u ovom resoru.

Zanimljivo je i ime Vedrana Mihelčića, kojega su mediji svojedobno spominjali kao osobu koja je prozvala vodstvo HDZ-a na čelu s Plenkovićem označivši ih kao krivce za debakl na predsjedničkim izborima. Filipoviću na listi potporu daje i Siniša Šukunda koji je svojedobno bio pravaški kandidat za Zagreb.

Jerko Filipović, predsjednik “Zajednice branitelja Gojko Šušak” u Zagrebu također se nalazi na HDZ-ovoj listi za Gradsku skupštinu, a pored njega tu je i doktor Pavo Kostopač koji je prije nekoliko mjeseci povukao kandidaturu za prvog čovjeka zagrebačkog HDZ-a, ali i Ana Župić Sokol, supruga HDZ-ova europarlamentarca Tomislava Sokola, kao i ravnatelj Merkura Mario Starešinić.

Listu upotpunjava i poznati novinar Andrej Rora, ali i Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo te Marija Vrhovski, ravnateljica Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Standardno je na listi vaterpolist Dubravko Šimenc, a tu su i atraktivna menadžerica Marica Briški, skupštinar Kristijan Jelić te Ante Janko Bobetko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI