SVI KAO JEDAN! Oporba suglasna da ministar Horvat mora otići

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Hrvati su poznati po tome da su nesložan narod kada je politika u pitanju i da vrijedi ona stara izreka “Dva Hrvata, tri stranke”. No, u jednom se složila saborska oporba, a to je da ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat mora otići s te funkcije.

Na pitanje ima li smisla inicijativa oporbe za opoziv ministra graditeljstva, Sandra Benčić je odgovorila da “ima smisla”, objavio je N1.

“Ima smisla razgovarati o posljedicama nečinjenja ministra Horvata. Itekako ima smisla postaviti pitanja koja se građani svaki dan pitaju. Treba vidjeti tko su ljudi koji su zaista spremni preuzeti odgovornosti, braneći ministra Horvata, za sve posljedice njegovog nečinjenja. Tko je spreman dići ruku za ministra koji nakon dvije godine nema baš nikakve rezultate”, upitala je Benčić.

Inicijativu za pokretanje Horvatove ostavke pokrenula je Anka Mrak Taritaš. Ona je istaknula kako je – oporba složna.

Rekla je da na sastanku oporbe na kojem se odlučivalo o inicijativi, nisu bili samo zastupnici Suverenista, ali oni će, prema njezinim riječima, podržati zahtjev za smjenom Horvata. Ne zna se samo na čiju će stranu stati troje zastupnika iz jučer osnovanog Kluba “Za pravednu Hrvatsku”.Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta poručuje kako u pitanju smjene ministra Horvata nema ideologije.

“U pitanju je nesposobnost ministra Horvata. Domovinski pokret daje podršku Anki Mrak Taritaš. Ovdje nema ideologije, ovdje se radi ljudima koji žive u kontejnerima”, rekao je Mlinarić.

I šef SDP-a Peđa Grbin podržao je ovu inicijativu.

“Zašto ovo činimo? Zato što je ovo naša obveza. Obveza je upozoriti na stvari koje ne funkcioniraju i tražiti da se te stvari promjene i jasno reći na koji način da ih se promijeniti”, rekao je Grbin.

“HDZ-ova vlada i ministar ne znaju raditi svoj posao”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI