SVI UDARAJU PO PLENKOVIĆU I GLASNOVIĆU: Nitko se ne pita zašto SDP šuti?

Patrik Macek/PIXSELL

Ono najintrigantnije u cijeloj priči koja bi, ako se dodatno zakomplicira i ako se Plenkovićev postupak proglasi nelegalnim, mogla završiti podizanjem bijele zastave Vlade jest – zašto SDP šuti?

Najnoviji politički prijepor, koji bi se po svemu sudeći lako mogao pretvoriti u sudski, događa se između Slobodne Hrvatske i Premijera Plenkovića te zastupnika Željka Glasnovića.

Slobodna Hrvatska je, naime, protiv njih podnijela kaznenu prijavu, kao i protiv Tome Medveda te Zdravke Sabo. Riječ je o ljudima koji su na Glasnovićeve uvjete stavili svoj potpis odobrenja, a što članovi Slobodne Hrvatske smatraju apsolutno nedopustivim, nemoralnim i u konačnici – protuzakonitim.

Situacija se dodatno zakuhala kada je Vlada izdala priopćenje u kojoj ovu prijavu smatra neodrživom i nerealnom, što je članove Slobodne Hrvatske još više osupnulo jer, smatraju, kaznenu prijavu ništavnom može proglasiti samo pravosudno tijelo.

U međuvremenu se oglasio i DORH koji je potvrdio jučerašnje priopćenje Vlade i naveo kako “nisu ostvarena obilježja kaznenih djela.”

Sve u svemu, stvar je otišla tako daleko da su članovi Slobodne Hrvatske u svom naumu da se slučaj “kupovine glasova” ispita svoje negodovanje izrazili na Trgu svetog Marka, a u svom stavu da Hrvatsku potresa jedna od najjačih afera ikada – nisu sami.



No, ono najintrigantnije u cijeloj priči koja bi mogla završiti podizanjem bijele zastave Vlade jest – zašto SDP šuti?

Jasno je da SDP boluje od kroničnog nedostatka pravog vođe i potpunog rasula u svojim redovima, ali za rušenje Vlade koja se jedva drži na klimavim nogama ne bi trebalo puno. SDP koji je poznat po svojoj bezidejnosti i indiferentnosti sada dokazuje da su ove karakteristike koje im se često spočitavaju u potpunosti točne.

Ipak, pravi razlog uspavanog SDP-a koji se nema namjeru probuditi čak ni u idealnom trenutku za “napad” leži u sasvim jednostavnoj i bjelodajnoj činjenici. Ne pada im na pamet napasti premijera i suditi mu zbog “kupovine glasova” jer i oni to isto rade smatrajući takav način dolaska na vlast sasvim legitimnim. Udarom na Plenkovića načeli bi priču o vlastitim grijesima, nemoralnim ponudama, dogovorima i obećanjima.

Budimo precizniji i kažimo to ovako: sve stranke posežu za ovakvim načinima u borbi za prevlast. Glasnovićevo nesmotreno objavljivanje samo je papirnati dokaz toga, pa Vladi nije preostalo ništa drugo nego braniti se pamfletom koji je dodatno naljutio članove Slobodne Hrvatske:

“Kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Željka Glasnovića, saborskog zastupnika, Tome Medveda, ministra branitelja i Zdravke Bušić, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, je utemeljena na nerazumijevanju i nepoznavanju programskih ciljeva Vlade Republike Hrvatske i kao takva u potpunosti neosnovana”…

U slobodnom prijevodu, to bi značilo: Niste upućeni u ono što smjeramo i stoga vam je kaznena prijava nevažeća.

Pitanje je, zaista, što ovako na silu skrpana Vlada uistinu smjera?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI