Izraelski parlament će do sredine lipnja glasati o odobrenju nove vlade

Glasanje u izraelskom parlamentu o odobrenju nove vlade koja ima za cilj svrgnuti s vlasti premijera Benjamina Netanyahua bit će održano u roku od tjedan dana.

Naftali Bennett, nacionalistički političar koji će naslijediti izraelskog najdugovječnijeg čelnika, u nedjelju je pozvao Netanyahua “da ode“ i odustane od svakog napora na ohrabrivanju prebjega iz nove koalicije koji bi mogli omesti njenu inauguraciju.

Bennett je zatražio od predsjednika Knesseta Yariva Levina, Netanyahuovog lojaliste, da ne oteža i da pozove glasanje o povjerenju vladi u srijedu, kako bi vlada koju čine ljevičarske, desničarske, centrističke i arapske stranke položila zakletvu.


U službenoj objavi u parlamentu, Levin je kazao da je opozicioni čelnik Yair Lapid izvijestio njega i izraelskog predsjednika da je koalicija dogovorena, i dodao je da bi na osnovu zakonskog okvira glasanje o njenom odobrenju moglo biti održano do 14. lipnja.

“Objava po pitanju datuma sjednice o uspostavi 36. izraelske vlade bit će uručena članovima parlamenta”, kazao je Levin.Facebook Comments

Loading...
DIJELI