Organizacijski odbor OI: Cyber napadi nemaju značajan utjecaj na naše djelovanje

Organizacijski odbor Olimpijskih igara u Tokiju objavio je u utorak kako cyber napadi, iza kojih navodno stoji Rusija, nemaju “značajnijeg utjecaja” na njegovo djelovanje.

Glasnogovornik japanske vlade je u utorak kazao da će Japan pokrenuti cyber protunapade kako bi osigurale da OI u Tokiju budu uspješne. Glavni tajnik japanske vlade Katsunobu Kato je također na konferenciji za novinare izjavio da Japan blisko surađuje sa SAD-om i Velikom Britanijom vezano za ovaj problem i u prikupljanju i analiziranju informacija.

Velika Britanija je u ponedjeljak osudila, kako je navela, pokušaje ruske vojne obavještajne službe (GRU) da zlonamjernim cyber-napadima poremeti odvijanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine u Tokiju.

Britanski dužnosnici rekli su da je jedinica 74455 ruske vojne obavještajne agencije GRU provela operacije “cyber izviđanja” protiv organizatora igara, dobavljača logistike i sponzora, odbivši izvijestit o detaljima i vrsti napada ili objaviti jesu li bili uspješni.

Olimpijske igre koje su se trebale održati na ljeto ove godine odgođene su za sljedeću godinu zbog pandemije koronavirusa.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI