Potres u Kini: Tri osobe poginule, deseci ozlijeđeni

Tri osobe su poginule, a deseci su ozlijeđeni nakon niza potresa koji su zahvatili jugozapadnu kinesku provinciju Yunnan i sjeverozapadnu provinciju Qinghai.

Četiri potresa magnitude 5 pogodila su autonomnu županiju Yangbi Yi u autonomnoj prefekturi Dali Bai Yunnan od 21 sat do 23 sata u petak po pekinškom vremenu, izvještava Xinhua dok se podrhtavanje osjetilo u svih 12 županija i gradova prefekture, a najviše je pogođen Yangbi.

Nekoliko sati kasnije u subotu potres magnitude 7,4 potresao je Maduo u Gologu, tibetansku autonomnu prefekturu, prema Kineskom centru za potrese (CENC).

Prefektura se nalazi na preko 4.000 metara nadmorske visine. Dvije lokacije udaljene su oko 2.000 km.

U Yunnanu, do subote do 6 sati ujutro, troje ljudi je poginulo, a 28 drugih ozlijeđeno, rekao je Li Zepeng, zamjenik šefa prefekture, na konferenciji za novinare u subotu ujutro, dodajući da je na pogođenim područjima oštećen velik broj kuća i objekata potresom.



Ubrzo nakon potresa, kinesko Ministarstvo za vanredne situacije (MEM) i provincijski ured odbora za smanjenje katastrofa Yunnan poslali su spasioce.

Do sada je na područje potresa poslano preko 16.200 spasilaca i pomoćnih sredstava, uključujući šatore i dnevne potrepštine. Preko 22 miliona juana (oko 3,4 milijuna američkih dolara) dodijeljeno je za hitnu pomoć.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI