PROCURILI DETALJI ISTRAGE FBI-a: Sumnja se da je jedna žena ukrala laptop iz ureda Nancy Pelosi, pa ga pokušala prodati Rusima!?

Agent FBI-ja otkrio je detalje dojave zbog koje je pokrenut kazneni postupak protiv Riley June Williams, žene iz Pennsylvanije koja je optužena za nezakonit upad u zgradu Kapitola i usmjeravanje ljudi prema uredu Nancy Pelosi. Naime, FBI istražuje je li dotična ukrala laptop ili tvrdi disk iz ureda predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, a sve nakon upada na Kapitol 6. siječnja. Dio istrage odnosi se i na to je li ga pokušala ga prodati ruskoj obavještajnoj službi.

Vršitelj dužnosti američkog tužitelja Michael Sherwin rekao je nakon napada da su neki lopovi možda ugrozili, kako je opisao, “dionike nacionalne sigurnosti”, a u optužnici podnesenoj američkom Okružnom sudu za Kolumbijski distrikt, navodi se da je FBI dobio dojavu osobe koja se predstavila kao bivši ljubavni partner Williams.

U dojavi piše da je Williams “planirala poslati prijenosno računalo prijatelju u Rusiju, a koji ga je potom planirao prodati SVR-u, ruskoj vanjskoj obavještajnoj službi”.

“Slanje računala u Rusiju propalo je iz nepoznatih razloga, a Williams ga još uvijek ima ili ga je uništila”, stoji u dojavi zbog koje je pokrenuta istraga.

Dva dana nakon opsade Kapitola, Hammill je rekao da je iz konferencijske sobe u Pelosinom uredu ukraden laptop korišten za prezentacije.



Glasnogovornik Pelosi, Drew Hammill zasad se nije oglasio, a za sada nije poznato je li Williams optužena za krađu tog uređaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI