Raspravu kandidata za američkog predsjednika obilježile uvrede

Neprestano prekidan od predsjednika Donalda Trumpa na debati u utorak, razdraženi Joe Biden pribjegao je uvredama prema svom protivniku koji je svoju političku karijeru izgradio smišljajući nadimke za svoje rivale.

“Ti si najgori predsjednik kojeg je Amerika ikad imala”, rekao je Biden Trumpu tijekom rasprave o porezima.

Kaotična debata dvojice kandidata za američkog predsjednika vrvjela je uvredama. Trump je često prekidao demokratskog protukandidata i Foxovog voditelja Chrisa Wallacea, što je očigledno frustriralo Bidena.

“Hoćeš li više ušutiti, čovječe? Ovo je tako nepredsjednički”, rekao je republikancu tijekom rasprave o Vrhovnom sudu.

“Činjenica je da ovaj čovjek ne zna o čemu govori”, kazao je tijekom govora o zdravstvu.



Biden je predsjednika dva puta nazvao “klaunom”. U jednom trenutku je ipak zaključio da bi trebao biti pristojniji.

“Teško je doći do riječi pored ovog klauna, ispričavam se, pored ove osobe”, rekao je.

Bivši potpredsjednik pod bivšim predsjednikom Barackom Obamom Trumpa je nazvao “rasistom” jer je tijekom svog mandata ukinuo obuku o rasnoj osjetljivosti.

Republikanca je nazvao “Putinovom marionetom”, napavši ga jer se nije suprotstavio Rusiji koja je navodno nagrađivala ubojstva američkih vojnika. Trump je pokušao prigovoriti, no Wallace ga je upozorio da ne priča izvan svog vremena.

Trump je ranije na Twitteru i svojim političkim skupovima nazivao Bidena “uspavanim Joeom”, napadajući fizičko i mentalno stanje 77-godišnjeg demokrata. U utorak nije koristio taj nadimak, no imao je puno toga drugog reći o svom protukandidatu na izborima 3. studenoga.

Predsjednik je spomenuo da se Bidenov sin Hunter drogirao i rugao se demokratovim lošim rezultatima na sveučilištu Delaware. Washington Post je pisao da je Biden diplomirao kao 506. od 688. studenata svoje generacije.

“Bio je najlošiji ili među najlošijim studentima svoje generacije. Nemoj koristiti riječ pametan u raspravi sa mnom”, rekao je Trump.

“Jer znaš što, nema ništa pametnog kod tebe, Joe”.

Biden je naglasio da je ponosan na svog sina Huntera jer je pobijedio ovisnost. Hunter Biden je 2014. otpušten iz američke vojske nakon što je bio pozitivan na kokain, pisao je Reuters.

Trump je u raspravi tvrdio da Biden nije mogao prikupiti dovoljno ljudi za velike političke skupove, a demokrat je republikanca napao jer je kršio mjere socijalne distance.

“Da si mogao skupiti mase i ti bi to radio”, odgovorio mu je Trump.

Voditelj NBC-ja Lester Holt raspravu je opisao “najnižom točkom političkih rasprava”.

“Ja sam profesorica. U milijun godina ne bi prepustila da se učionica pretvori u ovo”, napisala je na Twitteru Heather Cox Richardson, profesorica povijesti na sveučilištu u Bostonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI