Republikanka podnijela zahtjev za opozivom Bidena, tvrdi da je nesposoban za funkciju predsjednika

Republikanska kongresnica iz Georgije Marjorie Taylor Greene izjavila je u četvrtak da je podnijela zahtjev za opoziv novog predsjednika Joea Bidena. 

Tvrdi da je Biden nesposoban za funkciju predsjednika i učinit će sve što je potrebno da spasi svog sina Huntera. Optužuje ga za zlouporabu vlasti kao potpredsjednika kada je njegov sin bio u upravi ukrajinske energetske tvrtke, kako piše Daily Mail.

U prosincu je otkriveno da je Hunter Biden pod federalnom istragom zbog plaćanja poreza. On je to negirao, a Joe Biden objavio je kako podržava svoga sina.

Greene je obećala kako će 21. siječnja podnijeti članke o opozivu izabranog predsjednika. “75 milijuna Amerikanaca zasitilo se neaktivnosti. Vrijeme je da zauzmete stav. Ponosna sam što sam glas republikanskih glasača koji su ignorirani”.

Privremeno je suspendirana s Twittera, a ranije je na mreži izrazila rasističke stavove i podršku teorijama zavjere QAnon čime je stekla velik broj sljedbenika na društvenim mrežama.



Od 12. siječnja Twitter je suspendirao više od 70.000 računa povezanih s QAnonom dok je pokušavao obuzdati štetne aktivnosti uoči predsjedničke inauguracije.

Objavili su da poduzimaju akciju protiv internetskog ponašanja ‘koje potencijalno može dovesti do izvanmrežne štete’ nakon što su Trumpovi pristaše 6. siječnja nasilno nasrnuli na zgradu Kapitola.

Tvrtka je rekla da je račun republikanke Green ‘privremeno zaključan zbog višestrukog kršenja naše politike’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI