SVJETSKI LIDERI ZAŽELJELI OPORAVAK Johnson: ‘Nadam se da će se oboje brzo oporaviti’

Wikimedia commons

Američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga pozitivni su na koronavirus. Trump je ovu informaciju potvrdio na Twitteru.

Rekao da su on i prva dama Melania Trump ponovno testirani i da će rezultate znati naknadno.

Ranije je javljeno da Hope Hicks, savjetnica predsjednika Donalda Trumpa, pozitivna je na koronavirus, potvrdio je predsjednik u četvrtak, dodajući da je i on testiran i da ide u karantenu.

Svjetski lideri Trumpu i Melaniji žele brzi oporavak. Na Twitteru se oglasili britanski premijer Boris Johnson, izraelski premijer Benjamin Netanyahu i indijski premijer Nerandra Modi.

“Nadam se da će se oboje brzo oporaviti”, napisao je Boris Johnson.



Ovo je povijesna prijetnja zdravlju zemlje, pogotovo sada kad se približavaju izbori’, istaknula je dopisnica CNN-a za Bijelu kuću.

Očekuje se pad i na američkom tržištu. Predviđa se da će tri vodeća američka burzovna indeksa, Dow Jones, S&P i Nasdaq, pasti oko 1.5 posto kad počne trgovanje, navodi BBC.

Europske dionice su pale nakon objave Trumpa. Pad cijena dionica zabilježen je na vodećim burzama u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj, kako piše CNN.

Američki potpredsjednik Mike Pence zaželio im je brzi oporavak.

“Karen i ja šaljemo svoju ljubav i molitve našim dragim prijateljima, predsjedniku Donaldu Trumpu i prvoj dami Melanji Trump. Pridružujemo se milijunima širom Amerike koji mole za njihov pun i brzi oporavak. Neka bog blagoslovi predsjednika Trumpa i našu divnu prvu damu Melaniju”, napisao je na Twitteru.

Oglasila se i Melania Trump.

“Baš kao što i mnogi Amerikanci ove godine, predsjednik SAD-a i ja smo u karanteni kod kuće nakon pozitivnog testa na covid-19. Osjećamo se dobro i odgodili smo sve predviđene obaveze. Ostanite sigurni, proći ćemo kroz ovo zajedno”, napisala je Melania Trump na Twitteru.

Ovo je najveća zdravstvena prijetnja nekom aktualnom predsjedniku SAD-a u više desetaka godina. Trump ima 74 godine i pretio je, zbog čega spada u skupinu s najvećim rizikom za ozbiljne komplikacije od bolesti koja je na svijetu ubila više od milijun ljudi, a u SAD-u više od 200.000, kako piše CNN.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI