TRUMP POBJEĐUJE, BIDEN U SVE GOROJ POZICIJI! Predsjednik se obratio naciji: ‘Hvala vam, mi pobjeđujemo, više nas ne mogu stići’!

Američki predsjednik Donald Trump obratio javnosti iz Bijele kuće kako bi komentirao izbore.

“Ovo je najkasnija konferencija za medije koju sam ikada imao. Zahvaljujem se svima koji su glasali za nas. Jedna jako tužna skupina ljudi želi osporiti to. Mi smo se spremali za veliku pobjedu. Građani su izašli u rekordnom broju kako bi nas podržali. Pobijedili smo i ne mogu nas više stići. Proglašavaju da smo izgubili u nekim državama, unatoč tome što i dalje postoji dobra šansa da se rezultat preokrene. Najvažnije, pobijedit ćemo u Pennsylvaniji. Rezultat nije ni blizu, gotovo je nemoguće da se rezultat tamo preokrene, rekao je Trump. Pobjeđujemo u Michiganu. Pobjeđujemo u Wisconsinu, Texasu, Floridi i svim važnim državama. Ovo će biti rekord“, rekao je Trump.

Trump je poručio kako želi da se zakon poštuje, a tvrdi da postoje indicije da protivnički tabor želi manipulirati rezultatima. Trump nije priložio dokaze za to, ali kaže da je tako. Unatoč tome, Trump tvrdi kako će ovo biti njegova velika pobjeda i rekord.

Inače, Bidenova prednost dosita se brzo topi. Rezultat je trenutno Biden 223 elektorska glasa, a Trump 213. Ono što situaciju za Bidena čini još težom, Prema trenutnim rezultatima Trump pobjeđuje u svim državama koje Bidenu trebaju za pobjedu. Iako se nadao Michiganu i Wisconsinu, Biden trenutno tamo gubi. 

Za sada je procjena da ukoliko rezultati nastave ovom putanjom, Trump bi mogao osvojiti oko 295 elektorskih glasova.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI