Trumpu nikako ne ide. Tri odvjetnika odlučila napustiti njegov pravni tim kojim želi osporiti rezultat izbora

Foto: The White House

Još trojica odvjetnika koji predstavljaju kampanju predsjednika Donalda Trumpa zatražila su povlačenje iz njegove tužbe kojom se osporavaju rezultati američkih izbora u Pennsylvaniji, uzdrmavši tako njegov pravni tim uoči velike sudske rasprave.

Odvjetnici su podnijeli zahtjev sudu u ponedjeljak, dodajući da je Trumpova kampanja pristala na njihovo povlačenje.

Jenna Ellis, pravna savjetnica u kampanji, rekla je pak da je promjena rutinska.

“Predsjednik je u subotu objavio kako je zatražio od gradonačelnika Rudyja Giulianija da vodi nacionalni pravni tim, zajedno s lokalnim savjetnikom. Naša zamjena lokalnog odvjetnika u skladu je s rutinskim upravljanjem složenim parnicama”, izjavila je.

Nije navela razloge zamjene, koja je uslijedila nekoliko dana nakon što se i ugledno odvjetničko društvo Porter Wright Morris & Arthur također povuklo iz slučaja.



U sudskom spisu u četvrtak, odvjetnici tog društva naveli su kako su se složili da će njihovi klijenti, Trumpova kampanja i dva registrirana glasača, biti “najbolje usluženi” ako se to odvjetničko društvo povuče.

Linda Kerns, jedna od troje odvjetnika koji su se odlučili povući, napisala je u nedavnom sudskom spisu kako se suočila s bujicom uznemiravajućih e-mailova i telefonskih poruka zbog svog rada za Trumpovu kampanju.

Savezni sudac u Williamsportu saslušat će u utorak argumente u tužbi Trumpove kampanje, podnesenoj 9. studenog, kojom se želi zaustaviti da demokrat Joe Biden bude potvrđen za pobjednika predsjedničke utrke.

Pravni stručnjaci kažu da tužbe imaju male šanse da promijene ishod izbora a Bideov viši pravni savjetnik rekao je kako s radi o teatralnosti a ne sudskim tužbama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI