U Bileći četnici dižu spomenik zločincu Draži Mihailoviću

screenshot hercegovina.info

U istočnoj Hercegovini, u Bileći podiže se spomenik četničkom vojvodi, ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Podsjetimo, Mihailović je osuđen i strijeljan 1946. godine, a tijelo mu je zakopano na nepoznatoj lokaciji, kako srpski nacionalisti i štovatelji četničkog pokreta od njegovog groba ne bi napravili mjesto hodočašća.

Četničkog vojvodu i ratnog zločinca danas se može otvoreno slaviti, a u Bileći se očigledno ne srame i ne libe to činiti. Spomenik će mu podići u ‘Ravnogorskom parku’ prvog dana lipnja.

Organizatori koji su došli na ovu besramnu ideju pozvali su svoje istomišljenike: “Pozivamo vas da u subotu 1. juna 2019. godine u 11 sati prisustvujete otkrivanju i osveštanju spomenika đeneralu Draži Mihailoviću u Ravnogorskom parku.” Valja naglasiti, u Drugom svjetskom ratu četnici Draže Mihailovića počinili su brojne zločine nad civilima islamske vjeroispovijesti i nad Hrvatima.

Počasni gost na tim sramnim skupovima takozvani je vojvoda Slavko Aleksić, po čijom komandom su u ratu u Bosni i Hercegovini bile jedinice ruskih plaćenika, koji su devedesetih ratovale u sastavu srpske vojske, piše Novi list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI