UK zabranjuje ulazak osuđenim osobama iz EU: Predugo su nas pravila prisiljavala da na naše ulice puštamo opasne strane kriminalce

Pexels

Britanija je najavila da će od siječnja uvesti nova pravila kojima će zabraniti ulazak ljudima iz Europske unije s kaznenom dosjeom, što znači da će se sa njima postupati jednako kao i sa ljudima iz ostatka svijeta.

Ovlasti će stupiti na snagu 1. siječnja kada prestane neformalno članstvo Britanije u EU i ona se više ne mora pridržavati pravila EU o slobodnom kretanju.

“Predugo su nas pravila EU prisiljavala da na naše ulice puštamo opasne strane kriminalce koji zlouporabljuju naše vrijednosti i prijete našem načinu života”, rekao je ministar unutarnjih poslova Priti Patel.

“Velika Britanija bit će sigurnija zahvaljujući čvršćoj i poštenijoj graničnoj kontroli gdje će strani kriminalci, bez obzira na nacionalnost, biti podvrgnuti istom kriminalističkom pravilu.”

Izmjene, koje će biti usvojene pred parlamentom u četvrtak, zabranit će ulazak u Britaniju osobama koje su osuđene na najmanje godinu dana zatvora. Onima s kraćim kaznama ulazak bi mogao biti zabranjen ovisno o njihovim slučajevima, a ulazak u Britaniju može se pod određenim okolnostima odbiti čak i osobama koji nisu osuđene zatvorskom kaznom.



Kontrola imigracije bila je jedan od ključnih čimbenika da su Britanci 2016. glasali za napuštanje EU.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI