SVIMA JE PROMAKLA ZNAČAJNA ŠKORINA OBJAVA: Je li time najavio svoj odlazak?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vijest da je Miroslav Škoro podnio ostavku na sve funkcije u Domovinskom pokretu odjeknula je hrvatskom političkom scenom.

Ni minute nisu prošle, a već je stotine komentara ispisano, bilo da je riječ o onima koji poštuju Škorin politički rad ili onima kojima je laknulo što on odlazi iz visoke politike.

No, znakovito je da je Škoro prije dva dana, opraštajući se privremeno (bilo je to u kontekstu godišnjih odmora i prestanka rada političkih tijela) od svojih pratitelja na društvenim mrežama, objavio spot za pjesmu “Vridilo je” s kojim je potpisao i svoju ostavku.


Je li se moglo zapaziti da će Škoro dati ostavku prije dva dana? Uvjerite se i sami.

“Dragi prijatelji. Nastupila je duga stanka prestankom saborskih zasjedanja, a Domovinski pokret je uspješno odradio prvih godinu dana svog postojanja. Nastali smo kako bi vratili odgovornost u politiku. Mi zastupamo demokršćanske vrijednosti i suverenizam. Ne bavimo se uhljebljivanjem članova i ne radimo na izgradnji hranidbenog lanca. Za to već postoje brojne druge stranke, na čelu s članovima trgovačke koalicije.Razdoblje do sljedećih izbora Domovinski pokret će iskoristiti za konsolidaciju stranke, osnaživanje članstva i aktivno sudjelovanje u radu općinskih i gradskih vijeća, županijskih skupština i Hrvatskog sabora. Hrvatska ima loš izborni zakon i pati od kroničnog nedostatka istinske demokracije i većeg sudjelovanja naroda u odlučivanju, posebice putem referenduma. To želimo promijeniti.

Hvala svima koji su uz nas i koji će s nama i dalje graditi Hrvatsku iz koje mladi neće odlaziti, u kojoj će poduzetnici raditi bez birokratskih prepreka, a radnici biti plaćeni adekvatno za svoj rad. I dalje ćemo se boriti protiv korupcije i klijentelizma, te zalagati za smanjivanje utjecaja države u gospodarstvu i ravnomjeran razvoj svih krajeva naše Domovine.

Kao i do sad, štitit ćemo prava i dostojanstvo hrvatskih branitelja i boriti se za sreću i zadovoljstvo svakog hrvatskog državljanina. Za nas su Hrvati koji žive u drugim državama dio jedinstvenog nacionalnog korpusa.

Zahvaljujem svima koji su nam se na ovom putu pridružili i pozivam sve koji baštine ove vrijednosti da zajedno s nama nastave raditi na ostvarenju ciljeva koje smo postavili. Uključi se i budi dio promjene!”, napisao je tada Škoro i stavio pjesmu koja se pokazala znakovitom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI