TABAK O TOME NITI MALO NE DVOJI: ‘To je veliki udarac za Rusiju, Mariupolj se postupno melje u prah i pepeo’

Foto: Screenshot N1

Od Drugog svjetskog rata nije potopljen brod koji je bio toliko važan kao ruska Moskva. Veliki je to udarac za Rusiju, rekao je na RTL-u Igor Tabak, vojni analitičar portala Obris.org.

”Ne samo radi simboličnog imena, nije slučajno da je Hitler na početku Drugog svjetskog rata ime broda Deutschland, Njemačka, promijenio u nešto drugo da bi izbjegao baš ovakve konotacije – potonula Njemačka, potonula Moskva. Osim toga to je bio i zapovjedni brod čitave flote. Bilo simbolično ili faktično, nije bitno, to je još jedna pljuska”, rekao je Tabak.

”Hoće li se u ovom ratu na kraju pokazati da je istinita varijanta o ukrajinskom napadu, ili je došlo do neke nezgode o kojoj ruska strana priča, ili pak možda i o nalijetanju na nekakvu slobodno plutajuću minu, što isto nije nemoguće, to će se sve tek vidjeti kasnije. To je prije svega bio brod namijenjen protuzračnoj obrani. Mene ne bi čudilo da najedanput živne ukrajinsko ratno zrakoplovstvo na čitavom južnom bojištu sad kad Slave, zapravo Moskve, više nema”, komentirao je Tabak.

Tabak je komentirao nove žestoke napade na Kijev.

”Može se simbolično reći da su možda noćašnji napadi na Kijev imali neke veze s odmazdom za potapanje broda, ali mislim da to nema smisla gledati na taj način. To je jedan rat koji se žestoko vodi i ovo je samo jedna od epizoda koja nipošto nije ni bolja ni lošija od ostalih”, izjavio je vojni analitičar.



”I stanje u Mariupolju, grad je i dalje opkoljen. Već desetak dana se pričalo o više odvojenih džepova otpora, koji su bili koncentrirani i na dvije čeličane, Iljič na sjeveru grada i drugu Azovstal na jugoistoku. Izgleda da je taj sjeverni džep pao. I tu je ta tragedija koja traje gdje se Mariupolj postupno melje u prah i pepeo osvajajući kuću po kuću”, rekao je Igor Tabak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI