TAJANSTVENA DAMA KOJA JE PALA S RIMAC! Žena koju nitko rijetko tko spominje: Godinama ‘drma’ iz sjene

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Da je pored bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac u pravosudne nevolje upala i bivša ministrica Gabrijela Žalac, vijest je koju ovih dana nije bilo moguće nezamjetiti niti pročitati.

No, pored ove dvije dame, na popisu osumnjičenika našla se i Edita Grubišić koja je doduše pala u drugi plan, premda se i o ovoj dugogodišnjoj predstojnici šibenskog Ureda državne uprave itekako ima  puno toga za reći.

Prema Uskoku postoji osnovana sumnja da je Rimac poticala kolegicu Grubišić na zlouporabu položaja i ovlasti i to tako što je od nje kao vršiteljice dužnosti predstojnice državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji za četiri osobe tijekom provedbe natječaja za prijem u državnu službu tražila da joj osigura ostvarenje najboljih plasmana na testiranjima. Sumnja se da je to činila dostavljajući pitanja i zadatke prije provođenja teksta, čime je testiranima s najboljim rezultatom omogućen posao.

Konflikt s Petrinom

Grubišić je inače u šibenskom kraju poznata kao pravnica koja se još u mandatu Ive Sanadera imenovana predstojnicom državne uprave, a i kada se Državna uprava pripaja županiji ona s većinom zaposlenika prelazi u Upravni odjel županije baveći se imovinsko-pravnim poslovima, tamo je ujedno imenovana pročelnicom. Fotelja joj se ljuljala u mandatu Zorana Milanovića, a unatoč raspisanom natječaju Grubišić je ovlast kontinuirano produžavana pa se slijedom toga Grubišić održala na površini.Ugroziti je nije uspio ni HDZ onda kada se govorilo da bi je mogao zamijeniti Branimir Zmijanović, a Grubišić s vremenom postaje pročelnica Upravnog odjela za imovinsko-pravne i zajedničke poslove u Šibensko-kninskoj županiji.

Inače, ova dama poznata je i po žestokim konfliktima s primoštenskim načelnikom Stipom Petrinom. On je na izborima 2009.godine izabran za županijskog vijećnika, no omogućeno mu je obnašanje te tužnosti, a za to je Petrina uz ostale prozivao i Grubišić tvrdeći kako je trebala završiti u zatvoru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI