TAJANSTVENI PAKET EKSPLODIRAO U BOSTONU: Sadržavao poruku za Marka Zuckerberga?

Pixabay/Ilustracija

Na bostonsko sveučilište Northeastern poslan je ovoga tjedna paket koji je eksplodirao. Kako se saznaje, sadržavao je poruku kritike na račun Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka i tvrtke Meta, objavio je CNN. Njihova objava poziva se na anonimne izvore iz policije.

U bilješci se osuđuje odnos između razvijatelja virtualne realnosti i akademske zajednice. U poruci u paketu kritizirala se Zuckerbergova tvrtka Meta koja je razvila društvenu platformu virtualne realnosti imena Horizon.

Zaposlenik kampusa koji je primio paket u utorak ozlijeđen je pri detonaciji i prebačen je u bolnicu, objavila je bostonska policija. Pronađen je i drugi sumnjivi paket koji je osiguran.

Zbog ovog incidenta u utorak navečer otkazana su predavanja, no ona će se nastaviti po planu u srijedu, priopćio je Northeastern.

Vlasti još uvijek ne znaju tko je poslao paket ili zašto je meta bila baš to sveučilište.Policija je upozorila i druga bostonska sveučilišta poput Harvarda i MIT-a da podignu razinu sigurnosti i izvještavaju o bilo kakvim sumnjivim paketima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI