TAJANSTVENI PODUZETNIK KOJI JE PAO S JOSIPOM RIMAC: Mreža u kojoj se spominje bivši HDZ-ov ministar

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Veterinar Josip Ravlić, jedno je to u nizu imena, koja su posljednjih dana iskočila u istrazi koja se splela oko bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac.

Ravlića je u biznisu s poticajima surađivao i sa poznatim poduzetnikom Claudeom Jambrušićem, a ovih je dana uhićen u sklopu postupka protiv Rimac.

Na teret mu stavljaju dva kaznena djela, odnosno davanje mita i pomoć pri davanju mita.

Taj potez povukao je s ciljem da bi Rimac utjecala na redstavnike nadležnog ministarstva zbog izmjene Uredbe o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. Krajnja je namjera ovog poduzetnika bila da se u tekstu navedene uredbe smanhji broj potrebnih uvjetnih grla stoke po hektaru krškog pašnjaka,m ali i da se produlji rok za izjednačavanje potrebnog broja uvjetnik grla s hektarima zemljišta sa šest mjeseci na dvije godine. U ovom kontekstu spominje se i smanjenje ograničenja najveće površine šumskog zemljišta, kao i porast iznosa poticaja.

Time se Ravliću i partneru omogućilo dobivanje znatno većeg iznosa državnih poticaja i potpora, ali i mogućnost zakupa veče površine zemljišta, inače, Ravlić je prvi puta u javnom prostoru spomenut kada je poduzetnik Jambrušić prozvao bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. U tom razgovoru Jambrušić je Tolušića okarakterizirao krivcem za propast biznisa s poljoprivrednim poticajima, dok je Tolušić smatrao da su te isplate nemoralne, pa je dio njih ukinuo, a dio njih smanjio.



Ubrzo potom Jambrušićevo ime provuklo se i kroz navodnu Tolušićevu aferu s prostitutkom radi čega je PNUSKOK zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu naknadno kazneno prijavio njegova prijatelja radi navodnih prijetlji Tolušiću spornim fotografijama. Ravlić se u međuvremenu razišao s Jambrušićem, te nastavio poslovati s Antom Sladićem koji je također uhićen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI