TAJKUN KOJI JE PAO U POTPUNI ZABORAV: Vila velika ko škola, razvodi i milijuni!

Lucija Šarić djevojka je koja bi hrvatskoj javnosti mogla biti poznata zbog svojih gostovanja na RTL televiziji na kojoj je vodila svoju bitku s kilogramima, mnogi su je upamtili i u vrijeme kada je pred televizijskim kamerama pokazivala vilu u kojoj živi, a što je prilično glasno odjeknulo u javnom prostoru.

Šarić je inače kćerka hrvatskog biznisnema Marijana Šarića, osnivača i vlasnika Europatradea. “Stvarno ne mogu reći da vodim nekakav normalan život, nego je sve ono, Hollywod Style, masaže, frizure, nokti, trepavice, druškanje s curama”, predstavila se svojedobno Šarić koja je dio javnosti naljutila priznajući da si i sama može platiti trenera za mršavljenje pa su se mnogi pitali radi čega onda sudjeluje u Životu na vagi. Kao što je gnjev izazvala svojim sudjelovanjem u ovoj emisiji, tako je razbjesnila zlobnike snimkama raskošnog doma od 2500 kvadrata u kojem je odrasla i u kojem još uvijek živi. Riječ je o kući s devet spavaćih soba, 13 kupaonica, liftom, bazenom i kućnom kuglanom. “Pola kvarta mislilo je da se tu škola gradi, to je bilo jako smiješno. Ljudi ostanu u šoku jer nije to kuća koji možeš vidjeti svaki dan. Puno truda i novaca je uloženo u nju da zablista”, pohvalila se Lucija prije par godina najavivši i glazbenu karijeru koja doduše još nije zaživila. Kada govorimo o ocu Šariću, on je poznat i kao Mr. Samsung, a poslovnu karijeru startao je kao gastrabajter i ugostitelj, potom se bacio u duty free biznis, a ubrzo postao i jedan od najuspješnijih zastupnika za Samsung na svijetu.

Ekstremno bogat

Kako je svojedobno pisao Jutarnji list, Šarić je zgrnuo silan novac, a u prijateljskim je odnosima s poznatim hrvatskim sportašima poput primjerice Davora Šukera i Gorana Ivaniševića. Fotoobjektivi su ga lovili i u društvu sa Severinom, a financijske injekcije ubrizgavao je kako u nogomet i košarku, tako i u konjičke sportove. Donirao je stotine tisuća maraka za obranu zemlje te postao vlasnik Karlovačke banke, zbog čega su se njime bavili i Uskokovi istražitelji. Podsjetimo, zbog pronevjere u Karlovačkoj banci teške 215 milijuna kuna, njegova sestra Marija Šola i njezina tri sina, boravili su jedno vrijeme i iza rešetaka, a oko čega i danas traju sporovi. Marijan se godinama bori s multiplom sklerozom, koja ga je prikovala za invalidska kolica, ali to ga nije spriječilo da postane jednim od najbogatijih Hrvata, što je i sam potvrdio navodeći jedne prigode kako je državi platio preko milijardu kuna poreza. U poslovnom svijetu slovi za poštenog partnera, a mediji su se svojedobno bavili dvama pljačkama, koje su posebno zanimljive i stoga što su mu to učinili zetovi, bivši suprug jedne kćeri, i bivši dečko druge kćeri. Iako mu u javnosti tepaju da je dobri tajkun iz Sesveta, dio medija pisao je i o njegovoj drugoj strani. Naime, u javnosti je eksponirano njegovih troje djece Mateo, Antonio te kći Lucija koje je dobio u braku sa sadašnjom suprugom Ljerkom, no s druge strane Šarić iza sebe ima i brak s Marom Šarić, majkom njegovih četvero djece, koji u javnosti gotovo da se i ne spominju. Brak s Marom, koji je pravomoćno okončan 1999. godine, nije priveden kraju posve civilizirano već su bivši supružnici vodili bitku oko podjele imovine.

Dvije obitelji



Devedesetih je godina ovaj “dobri tajkun” živio dvostrukim životom pa je tako 91-e godine dobio prvo dijete s tadašnjom ljubavnicom Ljerkom, da bi svega pola godine kasnije dobio kćerku s tadašnjom suprugom Marom pa je tako bio otac dvjema obiteljima. I na sudu su njegove kćeri tvrdile da je na vjenčanje s Ljerkom, koje se dogodilo 2000. godine otišao iz njihove kuće u kojoj je prespavao. Šarićevo bogatstvo mjeriti se može i u preko 60 nekretnina te u brojnim drugim vrijednostima koji dosežu i do sto milijuna eura, ali usprkos tome zagrebački Općinski sud svojedobno je prvoj supruzi dodijelio pola kuće na Tuškancu te jednako toliko vlasništva u vikendici u Svetom Jurju, a priča se potom rasplitala i na Županijskom sudu.

Danas se Šarić u javnosti rijetko pojavljuje, no njegovu ulogu preuzela je kćerka Lucija.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI