TAJKUN KOJI JE POSLOVAO I S HDZ-OM I SDP-OM: I dalje se čeka povratak dokazano zamračenih mlijuna

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

”Časni sude uplatit ću novac u najkraćem mogućem roku”, riječi su to koje je u listopadu 2012.godine izgovorio Robert Ježić, riječki poduzetnik koji je široj hrvatskoj javnosti postao poznat kroz sudske procese i afere bivšeg premijera i nekadašnjeg šefa HDZ-a Ive Sanadera.

Kada progovara o novcu, Ježić tada govori o pet milijuna eura koje je jamčio vratiti u proračun temeljem presude iz slučaja Ina-Mol, u međuvremenu se ovaj nekoć utjecajni HDZ-ovac na sudu pojavio i kao svjedok u aferi Fimi-media, a po izlasku iz sudnice na novinarsko pitanje o najavljenom povratu novca u proračun on im odgovara tezom kako oni ‘stvarno nisu normalni’.

Normalni ili ne Ježić novac još uvijek nije uplatio iako je u međuvremenu presuda postala pravomoćna te se rok od 15 dana koji mu je odredio sud bliži kraju. Daleko od novinara, znatiželjne javnosti i politike Ježić danas živi osamljenim životom, nastanio se navodno u Zagrebu, ali od svojih poduzetničkih pothvata nije u potpunosti odustao pa još vodi svoju švicarsku tvrtku Dioki Holding.

Nije poznato u kakvim je Ježić danas odnosima s političarima koje je potpomagao pa se stoga ne zna u kakvom je statusu njegov odnos s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem čiju je predsjedničku kampanju potpomogao izdašnom i rekordnom donacijom od 200.000 kuna.

Nakon što je Ježić uhićeni Josipović, i SDP pokušavali su se ograditi od te donacije, a bivši predsjednik jamčio je kako će donirana sredstva vratiti ako se uspostavi veza između eventualnih kriminalnih radnji i njegove donacije, no koliko je poznato donaciju do danas nije vratio.



U međuvremenu je Ježić djelomice digao ruke od svojih poslova po Hrvatskoj pa je nekadašnju pomorsku tvrtku Dinamarin prodao, na internetskim stranicama Fine vidljivo je kako je novi vlasnik kompanije Newcomarine AG iz Lihtenštajna.

Na bubnju je završila i Ježićeva ruševna vila u Volovskom koju je svojevremeno kupio od Hrvoja Petrača, a isto je završila i raskošna jahta od 26 metara. Prije deset godina Ježićev brod kupio je bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić, no bez obzira na te poslovne transfere, krug ljudi s kojima ovaj poduzetnik surađuje danas je iznimno skroman te ga se uglavnom može vidjeti u društvu sina Damira Ježića, inače poznatog odvjetnika, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI