Talibani objavili početak ‘proljetne ofanzive’

Glasnogovornik afganistanskog Ministarstva obrane Mohammad Radmanesh je izjavio, kako su državne snage sigurnosti u potpunosti spremne za talibansku ofanzivu i da će tzv. operaciju Mansour uništiti

Afganistanski radikalni islamistički pokret „Talibani“ pokrenuo je redovitu godišnju proljetnu ofanzivu u toj zemlji, najavivši, kako će tijekom njezinog trajanja najvećim dijelom napadati strane „okupacijske“ trupe, kako bi ih primorao na  napuštanje afganistanske zemlje.

O tome je izvjestio „Glas Amerike“ (VoA), navodeći, kako u službenom priopćenju koje su Talibani objavili u petak, 28. travnja, stoji, da se radio o početku „Operacije Mansouri“. Ona započinje danas ujutro u sve 34 regije Afganistana.

Naziv operacije izabran je u čast bivšeg vođe talibanskog pokreta mulle Ahtara Mansoura, koji je prošle godine ubijen tijekom napada američkih bespilotnih letjelica – dronova.

Glasnogovornik afganistanskog Ministarstva obrane Mohammad Radmanesh je izjavio, kako su državne snage sigurnosti u potpunosti spremne za talibansku ofanzivu i da će tzv. operaciju Mansour uništiti.

Original možete pronaći na geopolitika.news



Facebook Comments

Loading...
DIJELI