TALIBANI SE VRATILI NA STARO: Tražili novinara DW-a pa kad ga nisu pronašli ubili njegovog rođaka

Foto: Screenshot/Facebook

Talibani nemaju problem s izvođenjem ciljanih ubojstava u Afganistnau, što pokazuje slučaj novinara Deutsche Wellea.

Talibanski borci koji su tražili novinara DW-a ubili su jednog člana njegove obitelji, a drugog teško ozlijedili.

Ostala rodbina uspjela je pobjeći u posljednjem trenutku i sada se nalaze bijegu. Glavni direktor DW-a Peter Limbourg oštro je osudio ovaj čin i pozvao njemačku vladu da poduzme mjere.

“Ubojstvo bliskog rođaka jednog našeg urednika od strane talibana jučer nezamisliva je tragedija i svjedoči o akutnoj opasnosti u kojoj se nalaze svi naši zaposlenici i njihove obitelji u Afganistanu”, rekao je Limbourg.

“Očito je da talibani već provode organiziranu potragu za novinarima, kako u Kabulu tako i u provincijama. Ponestaje nam vremena!“, upozorava.



Talibani su izvršili pretres kuća najmanje tri novinara DW -a. Vjeruje se da su talibani oteli Nematullaha Hemata s privatne televizijske postaje Ghargasht TV, a vladini dužnosnici kažu da je Toofan Omar, šef privatne radijske postaje Paktia Ghag Radio, ubijen od strane talibanskih boraca.

Njemačko novinarsko društvo također poziva njemačku vladu da poduzme brze mjere, s obzirom na to da su mete novinari koji su radili za zapadne medije. “Njemačka ne smije stajati skrštenih ruku dok naše kolege progone, pa čak i ubijaju”, rekao je Frank Überall, predsjednik DJV -a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI