TEK BI SAD MOGAO BITI SHOW: Peović poziva na veliki prosvjed! ‘Sutra u 18 sati. Za budućnost bez HDZ-a”

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović najavila je da će se sutra u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, ispred središnjice HDZ-a, održati prosvjed “Za budućnost bez HDZ-a”, poručivši kako im je dosta legalizirane, sistemske korupcije koju je instalirao HDZ.

“Sutra u 18 sati na Trgu žrtava fašizma bit će prosvjed ispred središnjice HDZ-a”, najavila je Peović u slobodnim govorima u Hrvatskom saboru ispred Kluba HSS-a i Radničke fronte.

Pozvala je sve organizacije, političke stranke, progresivnu oporbu i pojedince da im se pridruže na prosvjedu na kojem žele poručiti da im je dosta legalizirane, sistemske korupcije koju je instalirao HDZ, upozoravajući i uvjeravajući nas da korupcija ima ime i prezime.

“Korupcija je sistemska i legalizirana”

“Da, mi možemo navoditi mnoga imena i prezimena, od Lovre Kuščevića, Martine Dalić do Gabrijele Žalac itd… Ali korupcija je legalizirana, sistemska u kojoj svaki put podobni poduzetnici i HDZ-ovci sa stranačkom iskaznicom budu odgovorni za neki zločin”, rekla je Peović.

Kazala je da je prvi zahtjev prosvjeda nacionalizacija Ine rekavši da privatizacija Ine nije grijeh HDZ-a, ali je ta stranka imala to priliku ispraviti. Dodala je da je u dokazano koruptivnom procesu kriminalno privatizirana i dana na upravljanje Mađarima.

“To se neće riješiti otkupom dionica, nego sasvim legalnim i legitimnim vraćanjem upravljačkih prava u ruke hrvatske države, a onda postavljanjem u nadzorne i upravne odbore radnika i predstavnika radnika i uspostavljanje transparentnog poslovanja”, kazala je.

“Svejedno milijarda kuna završi u džepu HDZ-ovca”

Pozdravila je i inicijativu oporbe za formiranjem istražnog povjerenstva, ali i upozorila da se ne mogu osloniti na pozivanje na postojeće odredbe, antikorupcijske programe i strategije o sprječavanju sukoba interesa jer to i sada imaju pa svejedno milijarda kuna završi u džepu HDZ-ovca.

Peović je kazala i da će na prosvjedu tražiti i izlazak iz međunarodnih trgovinskih, investicijskih i energetskih sporazuma koji sadrže klauzulu o rješavanju sporova na međunarodnim sudovima.

Rekla je i da traže donošenje zakona o porijeklu imovine, omogućavanje prioritetne i hitne obnove stambenih objekata, uvođenje kvartalnog izračuna osnovnih troškova života, vraćanje prava na pobačaj u Ustav te obustavu donošenja novog zakona o pomorskom dobru, koji se piše u tajnosti, i koji će omogućiti naplaćivanje ulaska na plaže.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI