TEKTONSKI POREMEĆAJI U VLADI: LJULJA SE FOTELJA JOŠ JEDNOM MINISTRU! Plenković je potpuno izbezumljen zbog situacije

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković posljednjih je dana u velikom obilasku zemlje, dio je to njegova angažmana u kampanji HDZ-a za nadolazeće lokalne izbore.

Dok Plenković putuje i uvjerava građane da svoj glas daju njegovim kolegama s lokalne razine o izaberu ih za župane , načelnike i gradonačelnike u Vladi se nižu problemi s kojima se on sve teže nosi. Nedavno je tako zaiskrilo između ministara Zdravka Marića i Vilija Beroša, koji se upleo u ozbiljnu aferu s plaftormom za cijepljenje, radi koje mu je na vrata ministarstva zakucao Uskok.

Uskokovi istražitelji uskoro bi mogli zakucati i na vrata ministra financija koji se prema medijskim napisima sastajao s Miljenkom Bašićem.

Uskoro rekonstrukcija Vlade?

Sastanke sa ovim poduzetnikom dogovarala mu je Josipa Rimac, glavna protagonistica afere Vjetroelektrane. Zasićen tim konfliktima, aferama koje se oko njega potenciraju, a nošen korona krizom Plenković prema tvrdnjama upućenih sve ozbiljnije razmišlja o rekonstrukciji Vlade. Bila bi to kako tvrde upućeni rekonstrukcija koja bi označila mini osvježenje i ulazak u razdoblje ozbiljnih reformi, u sklopu čega se Plenković ne misli previše zamarati repovima svojih suradnika.



Kada govore o rekonstrukciji HDZ-ovci donedavno nisu ni na vidiku imali ministra Marića, njega smatraju svojim najutjecajnijim i najsposobnijim ministrom, no ovih dana ploča se okrenula pa sada zagonetno poručuju ‘pričekajmo kako će se raspetljati slučaj Rimac’. S prvim danima ljeta Plenković bi se navodno mogao rastati s Berošem za kojeg zamjenu bjesomučno traži, fotelja se ljulja i Olegu Butkoviću s kojim je doduše nedavno ipak izgladio odnose.

U nikakvim odnosima zato Plenković nije s ministricom Marijom Vučković koja je usput rečeno također prijateljica bivše državne tajnice Josipe Rimac. U kontekstu afere Vjetroelektrane po medijima se provuklo i ime ministra Darka Horvata pa i u ovom slučaju HDZ-ovci čekaju rasplet situacije, a isto vrijedi i za Tomislava Ćorića s kojim prvi čovjek Vlade nema neki pretjerano dobar odnos, njih se dvojica drže na distanci, ali ne toliko dalekoj da bi ga se Plenković bio spreman odreći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI