TENZIJE SE NE SMIRUJU, BRNABIĆ LJUTA KAO RIS ! ‘Što samo prijetite?, dajte blokirajte nam taj europski put pa objasnite da štitite ubojice djece’

Foto: Cropix

Ana Brnabić, srpska premijerka na svom Twitteru osvrnula se na Plenkovićevu izjavu da se hrvatskim pilotima neće dogoditi ništa radi srpske optužnice.

“Plenković kaže “pilotima se neće dogoditi ništa”, pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna – pilotima koji su bombardirali kolonu civila u bijegu, na tlu druge države i ubili 4 djece, 1 djevojku, starce i starice, neće se u HR dogoditi NIŠTA. EU i dalje šuti.



Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za pobijenu djecu. Što prijetite samo? Blokirajte, da cijela EU vidi vaše vrijednosti! Kad blokirate, kolegama u EU objasnite da štitite ubojice djece. Hajde”, napisala je Ana Brnabić na Twitteru.

Podsjetimo na što se točno referirala Brnabić.

“Hrvatskim pilotima se neće dogoditi ništa. Ni danas, ni sutra, ni za deset godina, bit će u Hrvatskoj i živjet će tu mirnim životom. To će im danas priopćiti. Pomoći im pravnim savjetima i da nikad ne dođu u situaciju da su ugroženi. Kako će se ovo reflektirati na odnose Hrvatske i Srbije, to je drugo pitanje””, rekao je Plenković u Rijeci.

Republičko javno tužil​aštvo Srbije za ratne zločine optužilo je pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimira Mikca (67) iz Ptuja, Zdenka Radulja (69) iz Osijeka, Željka Jelenića (69) iz Pule i Danijela Borovića (64) iz Varaždina da su 7. i 8. kolovoza 1995. naredili raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada (prije Bosanski Novi).

“Ono što je sigurno je da je riječ jednom čistom političkom procesu. Mi u ovom trenutku ni ne znamo za što su oni optuženi niti je itko vidio pravi onaj nacrt optužnice. Na taj način mislim da bi se upravo tako trebali i ponašati i prije svega dati tu jednu snagu hrvatskim pilotima”, zaključio je ministar obrane Mario Banožić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI