TEŠKA NESREĆA NA TESTIRANJU AUTOMOBILA: Poginula jedna, a ozlijeđeno devet osoba

Pixabay/Ilustracija

U Njemačkoj se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je poginula jedna, a ozlijeđeno je devet osoba. Njemačka policija objavila je kako je u nesreći u blizini grada Reutlingena sudjelovao testni automobil za autonomnu vožnju.

Još uvijek nema službenih informacija iz policije o tome tko je upravljao vozilom te se ne zna je li krivac čovjek ili autonomna tehnologija, objavo je Zimo.hr. 

“Automobil koji se sudario je električno vozilo za testiranje autonomne vožnje. Trenutno istražujemo je li njime upravljao 43-godišnji vozač ili nije”, istaknuo je glasnogovornik lokalne policije Michael Schaal.

Dodao je kako policija još uvijek nije razgovarala s vozačem jer im okolnosti to nisu dopuštale.

Automobil o kojem je riječ jest BMW-om električni iX. Iz njemačkog automobilskog diva oglasili su se o ovom slučaju potvrdivši da je njihovo testno vozilo sudjelovalo u nesreći. Ipak, naglašavaju kako je riječ o vozilu s drugim stupnjem autonomije kakav je već dostupan i u njihovim vozilima koja su dostupna na tržištu.



Do same nesreće došlo je nakon što je BMW iX u kojem je bilo pet osoba, uključujući i bebu od 18 mjeseci skrenuo iz svoje trake u zavoju, okrznuvši Citroen i frontalno se sudario s Mercedesom u kojem je poginula 33-godišnji osoba na suvozačkom mjestu.

Vozačica Citroena nakon sudara izgubila je kontrolu nad svojim vozilom te udarila u drugi automobil koji je izletio s ceste i zapalio se. Na teren su odmah izašli policija i hitna pomoć, kao i spasilački helikopteri koji su ozlijeđene odveli u bolnicu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI