TEŠKA PANIKA U GLAVNOJ OPORBENOJ STRANCI: SDP-ovci razočarani Klisovićem: Žestoko prozivaju šefa stranke Grbina!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Premda se SDP-ov Joško Klisović nastoji progurati u drugi krug zagrebačkih lokalnih izbora, ankete mu po svemu sudeći baš i nisu naklonjene, pokazalo je to i najnovija jučerašnja anketa.

Sve je više naznaka da bi se u drugom krugu kandidat platforme Možemo Tomislav Tomašević mogao suočiti s Jelenom Pavičić Vukičević, ili pak s nekim drugim kandidatom s nešto desnog političkog spektra pa tako među biračima sve bolje stoji HDZ-ov Davor Filipović, ali i bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Na taj Klisovićev sve nestabilniji rejting socijaldemokrati ne gledaju s odobravanjem te se počinju pitati je li on uistinu promašen kandidat za izbore i jesu li mogli pronaći bolje rješenje.


Maras bi bio bolje rješenje

 

”Klisović je politički gledano od svih kandidata možda najrelevantniji, međutim to se iz njegove kampanje ne vidi, on je nestao, djeluje nenametljivo, neprimjetno i pomalo izgubljeno, a ta njegova izgubljenost za SDP bi mogla značiti još jedan poraz. Izgleda da bi bolje prošli da smo u kampanju poslali Gordana Marasa, on ipak nešto bolje poznaje gradsku politiku, Joško je stručnjak za vanjsku politiku, vidljivo je da on u gradskim temama ne pliva, teško je za povjerovati da će on ući u drugi krug, a i da uđe, izgleda da s aktivnim Tomaševićem doista nema šanse za pobjedu”, komentiraju naši sugovornici iz najveće oporbene stranke izražavajući svoje nezadovoljstvo.Tvrde kako je Klisovićeva kandidatura rezultat nesnalaženja šefa stranke Peđe Grbina.

“Mi se u svemu ovome nismo snašli, a Grbin se izgleda snalazi još manje. Izgledno je da u svakom slučaju ove lokalne izbore gubimo, a to bi onda zaista mogao biti naš kraj. Mi ne pokazujemo ni u jednoj sredini da imamo kampanju, u Saboru smo neprimjetni. Konkurencija nas je zapravo već pomela, nove snage u Saboru odlično rade svoj posao, SDP-a tu nema na vidiku, ne spominjemo se u medijima, postali smo neprepoznatljivi, a našu poziciju na ljevici preuzima Možemo.

Klisović se time ne mora zamarati, on će lako s Milanovićem dogovoriti odlazak na neku veleposlaničku poziciju, njemu tamo i je mjesto, ali SDP se itekako mora zabrinuti zbog ovoga što sada vidimo, i ovoga što sada imamo. Pred nama su najcrnji scenariji, pa zamislite oni nisu bili u stanju dogovoriti se ni sa Ankom Mrak Taritaš već nam i ona sada odnosi dio potencijalnog biračkog tijela, propale dogovore s Tomaševićem da i ne spominjemo, Grbin se nije nametnuo kao vođa oporbe, ma nije se nametuo ni kao vođa stranke,  to će sve uskoro izaći na vidjelo, od lokalnih izbora nitko u stranci ionako ništa ne očekuje”, zaključuje se u SDP-u.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI