TEŠKA PROMETNA NESREĆA U LICI: U sudaru dvaju automobila stradalo šest osoba, jedna osoba preminula

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Turistička sezona je u tijeku, a i broj prometnih nesreća i dalje se povećava. Tako se i u ponedjeljak u 15,15 sati na državnoj cesti D522, brzoj cesti od Gornje Ploče prema Udbini dogodila teška prometna nesreća. U sudaru dvaju automobila, s državljanima Francuske i Austrije, stradalo je šest osoba, a vozač iz Francuske naknadno je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Gospiću.

Zbog očevida i sanacije prometnice promet je bio u prekidu do 19,40 sati kada je normaliziran.

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sandra Čubelić rekla je Hini da je k njima bilo dovezeno šest pacijenata iz te prometne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana.

“Vozač iz Francuske dovezen je bez svijesti i bez reakcije zjenica, pa je, unatoč provedenoj reanimaciji, podlegao ozljedama i bit će upućen na obdukciju”, rekla je Čubelić.

Njegova supruga, sin kći i još jedan mladić također su ozlijeđeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prijelome lubanje i zdjelice, te je zbog težina ozljeda prevezen na kirurgiju zagrebačke Klinike za dječje bolesti.



Ostali unesrećeni hospitalizirani su u Gospiću. U bolnici se nalazi jedna osoba s teškom ozljedom, a troje za sada imaju lake tjelesne ozljede, koje se mogu prekvalificirati u teže.

Francuski su se državljani vozili u Ford Fokusu francuske registracije, a austrijski u Mercedesu zagrebačke registracije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI