TEŠKE OPTUŽBE POLITIČKE TAJNICE SDP-a: ‘USKOK je produžena ruka HDZ-a, treba ga temeljito protresti i učiniti neovisnim’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović osvrnula se na rad USKOK-a te upozorila kako je ta institucija potencijalno “produžena ruka HDZ-a”.

Svoje mišljenje opravdava današnjim izjavama čelnice Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj Tamare Laptoš prema kojoj su istragu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac pokrenuli nakon je prijava došla iz OLAF-a, a koje su suprotne izjavama aktualne ravnateljice USKOK-a.

Njezino priopćenje sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

“JE LI USKOK PRODUŽENA RUKA HDZ-a?

Europska tužiteljica Tamara Laptoš izjavila je kako je prijava za predmet Gabrijele Žalac u Ured europskog javnog tužitelja došla iz OLAF-a, a Ured je potom pokrenuo istragu.



To je sasvim novi moment u ovom slučaju s obzirom da su dežurni HDZ-ov pravnik Damir Habijan, kao i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić uvjeravali javnost kako je Ured europskog javnog tužitelja preuzeo USKOK-ov predmet.

Ispada da ipak nije tako, nije se radilo o evokaciji predmeta jer je USKOK predmet “usmrtio” ili (u najboljem, malo vjerojatnom slučaju) stavio u induciranu komu.

Zaključak je sljedeći: Gabrijela Žalac ne bi bila uhićena da je njezina sudbina bila u rukama isključivo USKOK-a. To može voditi do sljedećeg zaključka: USKOK je produžena ruka HDZ-a.

Sada je jasnije zašto je USKOK riješio sumnje i HDZ-ovog zastupnika Tušeka iz afere “kaj bi ti štel biti”.

Osim razrješenja čelnice Državnog odvjetništva jasno je da treba razriješiti i ravnateljicu USKOK-a, a USKOK temeljito protresti i učiniti ga neovisnim od HDZ-a. Već dugo govorim kako su sve institucije pod šapom Plenkovićevog HDZ-a, zato je Hrvatska danas zemlja pod okupacijom”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI