TEŠKI DEBAKL HDZ-a! Šokantna NOVA lista za EU izbore! Nevjerojatno koga se Plenković odrekao

wikipedia

Ni Miro Kovač, ni Davor Ivo Stier. Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković definitivno je odlučio napraviti zaokret te u potpunosti marginalizirati utjecaj konzervativne struje svoje stranke, a samim time marginalizirati kako Stiera, i Kovača tako i drugog čovjeka stranke Milijana Brkića, koji je donedavno u vladajućim redovima slovio za alfu i omegu bez čijeg se pristanka i nadzora niti jedna lista nije mogla sastaviti.

No, prema neslužbenim podacima s Predsjedništva HDZ-a lista vladajuće stranke za svibanjske euroizbore, sve je samo ne tipična. Štoviše, imajući u vidu broj političkih anonimusa koji se na istoj pojavljuju HDZ bi na izborima koji su od ključnog značaja po Plenkovića mogao doživjeti teški debakl. Naime, Plenkovićev savjetnik Karlo Ressler navodni je nositelj liste, a slijedi ga aktualna zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

Osim toga tu je i jedan od mladih lavova stranke Tomislav Sokol, ali i Željana Zovko europarlamentarka. Nadalje, na listu je upala i Sunčana Glavak, koju je predložio međimurski ogranak stranke. Uz to, tu je i posve nepoznata Marijana Balić također zastupnica koja je Plenkoviću asistirala u Bruxellesu. Jedno od poznatijih imena ono je šibenskog župana Gorana Pauka.

Državna tajnica u ministarstvu prometa Nikolina Brnjac još je jedna od relativnih anonimki, kao i Stjepan Ribić koji ravna Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije. Spomenimo i ravnatelja Lučke uprave Splitsko-dalmatinske Danijela Marušića, ali i brodskog župama Stjepana Adanića. Lista je navodno na sjednici jednoglasno prihvaćena.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI