TEŽAK OKRŠAJ U KASNI SAT SVE PRELOMIO: Tomašević je sve oko smjena u Holdingu znao dan ranije!

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Ostavke su definirane još u petak oko 22 sata, tim riječima upućeni komentiraju razlaz između zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića s nedavno imenovanim predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Nikolom Vukovićem i članom Uprave Antom Samodolom.

”Sukob među njima traje tjednima, tako se više nije moglo raditi, niti se to moglo kriti od javnosti. Vidjeli ste da je još prošlog tjedna HDZ-ovac Mislav Herman otkrio da su njih dvojica podnijeli ostavke, a bilo je jasno da je situacija zategnuta i samim time što se nisu pojavili na gradskoj Skupštini na kojoj se raspravljalo o financijskom izvješću Holdinga za prošlu godinu”, komentiraju situaciju osobe upućene u dramatičnu situaciju koja se dogodila proteklog vikenda te kažu da se Vuković i Samodol s Tomaševićem oko ničega nisu uspijevali usuglasiti, a probleme su im stvarali i odnosi s članovima Nadzornog odbora.

”Pazite, možemo ih kritizirati jer su postavljeni mimo javnog natječaja, ali i Vuković i Samodol su iskusni menadžeri koji imaju upravljačko iskustvo. S Tomaševićem to pak nije slučaj, a jasno je da se on s njihovim kompeticijama nije mogao nositi i da nije prihvaćao ono što mu oni sugeriraju. Zaiskrilo je stoga na pitanju međuljudskih odnosa, a navodno su Vuković i Samodol u Holdingu zapošljavali ljude bez znanja Nadzornog odbora što im je spočitano kao nepoštivanje procedure. S druge strane, Nadzorni odbor je očito uzeo više ovlasti no što im zakonski pripada. Tamo sjedi i  Ratko Bajakić kojem se priklonio i sam Tomašević, ali to je sve izgleda stranačka kuhinja jer su njih oba članovi platforme Možemo”, i tvrde da su u petak na višesatnom sastanku s Tomaševićem i danas već bivšim članovima Uprave nazočili njegova zamjenica Danijela Dolenc i Luka Korlaet, dogradonačelnik koji je bezuspješno nastojao smiriti strasti.


 

”Ne ide to tako s Tomaševićem. On Korlaeta ništa ne sluša, a čovjek za razliku od njega ima nekakvog iskustva i zna što se od njega očekuje. S Dolenc i Tomaševićem strašno je teško raditi, oni nikakve sugestije ne prihvaćaju, a to je prvi uvidio Vuković. No on nije povukao prvi potez, ostavku je još u četvrtak Tomaševiću ponudio Samodol, a na to se nadovezao Vuković koji je rekao da on odlazi, ako ide Samodol. To se na koncu i dogodilo. Njih dvojica su doista imali ideje, ali nisu imali odriješene ruke za njihovu provedbu, a tu su se izgleda koplja lomila oko politike i struke.No, dogodilo se što se dogodilo, a ovo je tek uvertira. Tomašević tek sada postaje svjestan što ga je snašlo, na Zagrebu je počeo njegov strelovit uspon, a sada bi na zagrebačkoj politici i kroz donošenje odluka mogao krenuti njegov strelovit pad. Vidite, nešto slično se dogodilo i Berošu, a Tomašević vlada gradom tek oko tri mjeseca. Rejting mu je već pao za sedam posto, a sada čekajte da se krene komplicirati priča s otpadom, pa kada krenu problemi u ZET-u, problemi s vodovodom, obnovom… On nije operativac i to bi mogao skupo platiti”, zaključuju te smatraju da bi se Tomaševićevo nesnalaženje uskoro moglo preliti i na samu platformu Možemo kojoj bi također rejting mogao početi padati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI