TIJELO MATEJA PERIŠA SUTRA STIŽE U HRVATSKU: Ispratit će ga iz crkve Svetog Ante u Beogradu, bit će pokopan u Splitu

Foto:Tom Dubravec/ Cropix, MUP

Veleposlanstvo RH u Beogradu će u suradnji s obitelji i srbijanskim institucijama u najkraćem mogućem roku provesti sve formalnosti i procedure potrebne da bi obitelj Mateja Periša preuzela i prevezla u Hrvatsku njegovo tijelo, rečeno je u četvrtak u našem veleposlanstvu.

Podsjetimo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije službeno je priopćilo da je DNК analizom tijela koje je jučer oko 9.20 sati pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca prošle godine.

Matejev otac Nenad, koji je doputovao u Beograd, javio se veleposlanstvu i rekao kako se nada da bi danas trebale biti obavljene “sve formalnosti”, a potom preostaje konzularni dio posla da se izda sprovodnica za prelazak granice i prijevoz do Splita.

Prema posljednjim informacijama iz Beograda tijelo pokojnog Mateja Periša bit će ispraćeno u petak iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split, gdje će biti sahranjen, priopćeno je iz Beogradske nadbiskupije.

Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17:00 će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI