TITOV LIJEČNIK OTKRIO ISTINU: ‘Nemojte se zavaravati! Evo čije je tijelo zapravo pokopano u Kući cvijeća!’

Screenshot youtube

Josip Broz Tito je umro” poruka je koju je Vijeće za obranu ustavnog poretka SFRJ, navodno, u najvećoj tajnosti još 14. veljače 1980. godine uputio razaraču “Split”, koji se nalazio u vodama Crnog mora.

Ubrzo je povučena, a kao razlog navodi se to što su liječnici, prema nekim tvrdnjama, već klinički mrtvog Broza priključili na aparate dok državni vrh ne odluči što će se učiniti nakon njegove smrti te kako će sačuvati stabilnost u zemlji.

Klinički centar u Ljubljani navodno je samo čekao šifriranu poruku “Utakmica je počela”, koja je označavala trenutak da se javnosti priopći činjenica da je Tito mrtav. Međutim, po teorijama, predsjednik SFRJ nije izdržao i navodno je umro pred zoru 19. veljače 1980. godine.

Sve teorije zavjere opovrgava prof. dr. Predrag Lalević, srpski anesteziolog i kirurg koji se 16 godina brinuo o Titovu zdravlju:

“Vrijeme koje smo onda objavili kao vrijeme Titove smrti točno je u sekundu. Tada je umro, a sve ostalo su gluposti. Osobno sam mu isključio aparate. Bio sam njegov liječnik od 1964. pa do smrti i sjećam se samo lijepih stvari”, kaže Lalević i potvrđuje da Jovanka nijednom nije posjetila Tita u bolnici u Ljubljani.



U vrijeme Titove bolesti u Americi su ucjenjivači ukrali posmrtne ostatke Charlieja Chaplina, pa su organizatori Titova pogreba željeli postaviti što težu mramornu ploču kako se to ne bi dogodilo s Brozovim ostatcima.

“Bilo je jasno da se ploča od devet metara može postaviti na grob samo s pomoću dizalice, a tako dugotrajan i neizvjestan čin ne bi bio baš učinkovit pred svjetskim kamerama.

Odlučili smo da umjesto prave nadgrobne ploče stavimo “masku”, također mramornu, ali znatno lakšu”, rekao je inženjer grobnice Dragomir Gavrilović, koji je dodao da se sprovod okončao 8. svibnja, oko 16:30 sati, kada su državnici otišli, a kamere se ugasile.

“Tito je govorio njemački, ruski, češki i engleski, a donekle i poljski, esperanto i kirgiski jezik. Govorilo se da je Rus, Poljak židovskog podrijetla, Židov, ruski Nijemac i Talijan. Mnogi su tvrdili i da je ruski špijun, dok su drugi tvrdili da se bavio obavještajnim radom za Poljake”, govori Gavrilović.

Prema riječima Marijana Johna Markula, podrijetlom iz Livna u BiH, američkom FBI je 1955. ispričao da je prilikom susreta s Titom 1953. primijetio da ima po pet prstiju na svakoj ruci, dok je, kako tvrdi, “pravi Tito izgubio srednji prst i kažiprst lijeve ruke”.

Markul je istaknuo i da je “lažni Tito”, za razliku od “pravog”, kojega je upoznao dvadesetih godina, bio obrazovan i odlično svirao klavir. Dodao je i da je Broz bio visok oko 180 cm, dok je osoba s kojom je razgovarao imala tek 160 cm i govorila s blagim ruskim naglaskom. Markul je tvrdio da je pravi Tito nestao u Rusiji 1937., a da je osoba koja se predstavljala kao on zapravo bio ruski general Nikolaj Lebedev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI